Ülj le olvasni!

„Ha eljutott hozzám igéd, én élvezettel forgattam a számban, igéd vidámságot szerzett nekem és szívbeli örömöt, hiszen rólad neveztek el engem, Uram, Seregek Istene.”
Jeremiás könyve 15:16 

Egy szabad vasárnap délután egy bögre forró teával a kezedben leültél a kanapéra, bevackoltad magad, és belekezdtél a könyvbe. Oldal oldalt követett, a történet gabalyodott, szálak fűződtek egymásba, és téged teljesen magával ragadott. Sírtál, nevettél, és töltődött a lelked. Érezted, te is részese vagy az eseményeknek, és fájó szívvel mentél aludni hajnalok hajnalán, mert holnap mégiscsak dolgozni kell. 

Hiába folytak utána a szürke hétköznapok egymás után, a történet benned életre kelt, virágzott, és alig vártad, hogy legalább 10 percet el tudj csípni valahonnan, hogy folytathasd az olvasást. A könyv végeztével pedig megszámlálhatatlan élménnyel lettél gazdagabb. 

Isten ma reggel arra kér, adj esély a Szentírásnak, hogy ilyen hatással legyen rád! Szakíts rá időt, és engedd, hogy beszippantson magába a történet! Engedd, hogy az olvasottak benned éljenek tovább! 

Életre szóló élményben lesz részed, hiszen maga a Mindenható beszél majd hozzád minden egyes versben. Ő lesz az, Aki üzenetét küldi neked, Aki valami fontosat akar neked megtanítani, aki bátorítást, vígasztalást szeretne nyújtani neked, Aki erőt, reményt, bölcsességet akar neked adni. 

Hát fogadd el az Ő hívását, és ülj le Isten igéje mellé! Szánj rá időt, minőségit, és olvasd a Teremtő neked ajánlott könyvét! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia