Betlehem istállója

„Te pedig, efrátai Betlehem, bár a legkisebb vagy Júda nemzetségei között, mégis belőled származik az, aki uralkodni fog Izráelen. Származása visszanyúlik a hajdani időkbe, a távoli múltba.”
Mikeás próféta könyve 5:1 

Karácsony előtti napokra voltál kiírva, de te jobban tudtad, mikor jött el a te időd, és a világra küzdötted magad, amikor kellett. Egy csöppnyi Ember. Mindenben a segítségünkre, gondoskodásunkra szorulsz. Csupa talány vagy még előttünk. Milyen lesz a szemed színe, a személyiséged, mi fog érdekelni, mi lesz a hobbid, milyen hivatást választasz magadnak... Csupa kérdés, a válaszok pedig érkeznek majd sorjában. 

De van, amit már tudok. Hogy te élni akartál. Nagyon. Velünk. Isten pedig valami gyönyörűt álmodott veled. Különleges terve van az életeddel. Beléd rejtette a legjobb dolgokat, és mi itt vagyunk, hogy segítséget, támogatást nyújtsunk neked ahhoz, hogy felfedezd és megvalósítsd életed célját, Isten akaratát. És bár még kényelmesen elférsz Apa alkarján, tudjuk, hogy hatalmas dolgok várnak rád.

Mert született előtted Valaki. Egy hajdanán jobb napokat élt királyi dinasztia kései sarja, egy szegény ács és egy fiatal lány gyermeke, aki a legnagyobb lény volt, aki valaha taposta ezt a földet. Az ősatya kicsiny falujáról ki gondolta volna, hogy a legnagyobb király szülőhelye lesz? Ki gondolta volna, hogy az istálló áldatlan körülményei közt világra jött csöpp gyermek nemcsak megéri a felnőtt kort, hanem betölti az ősi próféciákat, és földi pályafutása még kétezer év távlatából is hatással lesz az emberiségre? Ki gondolta volna, hogy Ő lesz a Megváltó, hogy Ő Isten Fia? 

Ma Őt ünnepeljük, az Emberré lett Istent, aki ugyanolyan gyámoltalan gyermekként kezdte életét, mint te és én és a gyerekeink. Ma Krisztust ünnepeljük, hogy vállalta érted és értem és a gyermekeinkért ezt az utat, megváltott minket, és életet ajándékozott nekünk. Igazi életet. 

Ma Isten azt kéri tőled, halld meg a karácsony üzenetét! Nem lehet egy hely olyan kicsi, hogy Ő ne tudná felhasználni a legnagyobb tervéhez. Nem lehet egy ember annyira szegény, elesett, elhagyatott, hogy Isten ne számolna vele, és ne tudna rajta keresztül valami csodálatos dolgot véghez vinni. 

Hát emeld fel a fejedet, és adjon reményt számodra Betlehem istállója! Istennek terve van Veled! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia