Jókívánságok


„Végezetül testvéreim, örüljetek, épüljetek, buzdítsátok egymást, jussatok egy értelemre, éljetek békességben, és a szeretet és a békesség Istene veletek lesz.”
2Korintus 13:11.
Íme, öt javaslat a mai napra:

Örülj! Kezdd el fölsorolni, hogy minek is tudnál ma örülni. Egyszer voltam egy képzésen, ahol az volt a feladat, hogy soroljuk fel házastársunk tíz jó tulajdonságát és egy rosszat. Az egyik hölgy felháborodottan megkérdezte: ’Nem fordítva kéne? Én nem tudok tíz jó tulajdonságot felsorolni és csak egy rosszat. Nálunk fordítva van!’ És nálad? Észreveszed azt, aminek örülhetsz? Kezdd el összeszámolni!

Épülj! Magyarul, képezd magadat. Lelkileg is, meg tanulás által is. Ne ragadj le! Minden nap tanulj valami újat. Kezdj el nyelvet tanulni, vagy kívülről megtanulni egy bibliaszöveget vagy idézetet. Ne engedd berozsdásodni az agyadat.

Buzdíts! Gyermekedet, házastársadat bátorítsd, buzdítsd. Olyan sok negatív kritika hangzik el, te fordítsd meg ezt. Kezdj el bátorítani! Vedd észre a haladást, és értékeld azt! Meglátod, sokkal többre mész vele, mintha kritikusan korholsz.

Összpontosíts azokra a dolgokra, amikben egyetértetek, és ne hangsúlyozd folyton a különbözőségeket. Minél inkább hangsúlyozod azokat a pontokat, amiben egyetértesz a társaddal, annál jobban záródni fog az olló, és nem távolodni, hanem közeledni fogtok egymáshoz. Próbáld megérteni, az ő cipőjébe lépni. Ami a te oldaladról hatos, az az ő oldaláról kilences. Próbáljátok együtt nézni a dolgokat.

Békében élni. Ez szinte lehetetlen a mai világban. Ideges nemzet vagyunk. Pillanatok alatt a plafonon van a hangulat. Nagy kihívás a békében élés, de nem megvalósíthatatlan. Éljetek békességben.
És az eredmény?
A szeretet és a békesség Istene az otthonotokban állandó vendég, vagyis családtag lesz. Kell ennél több?


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet