Isten hatalma



„Íme, az Úr Isten jő hatalommal, és karja uralkodik! Íme, jutalma vele jő, és megfizetése Ő előtte.”
(Ézsaiás könyve, 40. fejezet 10. vers)

Kedves Olvasó! Ha megkérdeznélek, hogy szerinted kinek, vagy minek van ma a legnagyobb hatalma a földön, mit válaszolnál?

Az rendelkezik a legnagyobb hatalommal, aki a legerősebb, akinek a legnagyobb hadserege van, akinek legtöbb a pénze, aki a legtöbb nyersanyaggal bír, aki a legfejlettebb technológia birtokában van, aki a legjobban tudja manipulálni a környezetét…? USA, Oroszország, Kína, Vatikán, zsidók, szabadkőművesek, illuminátusok, Soros György…?

A történelmet szemlélve, a hatalom kérdésének tekintetében is igazat kell adjunk a Szentírás megállapításának, miszerint egyedül Istené a legnagyobb erő és hatalom, mert „ő változtatja meg az időket és az időknek részeit; dönt királyokat és tesz királyokat; ad bölcsességet a bölcseknek és tudományt az értelmeseknek.” (Dán.2:20-21)

Ő hozza fel a napot reggel, Ő ad esőt a földre, Ő sarjasztja ki a vetést, Ő ad erőt, képességet, értelmet a mindennapi munkához. Ő adta és Ő tartja fenn az életet, tehát Őneki van a legnagyobb hatalma a világon.

Azaz, van valami, egyetlen egy dolog, ami felett nincs hatalma: Ez pedig TE vagy! A TE akaratod, a TE jellemed, a TE sorsod alakulása.

Mert bár emberi szemmel nézve minden képessége megvan ahhoz, hogy Ő irányítson, de mégsem teszi, mert Ő az igazi a nagybetűs SZERETET. A SZERETET, amely nem alkalmaz kényszert, amely nem manipulál, amely akaratod ellenére nem programoz át, amely rád bízza, hogy mit kezdesz az életeddel, amely tiszteletben tartja döntésedet. Amely vágyik az együttlétre veled, de nem kötöz magához.

Persze, ahogy ma olvastuk Ézsaiásnál, a „megfizetése előtte van”, tehát nemcsak a döntés a tied, hanem a döntésed következménye is. Csak akkor lépheted át a mennyország küszöbét, csak akkor kapsz örök életet, ha őszinte szívvel akarod.

És ha ezt akarod, akkor semmi kétség; a jutalom, „az igazság koronája, melyet megád nékem az Úr ama napon, az igaz Bíró; nemcsak nékem pedig, hanem mindazoknak is, akik vágyva várják az ő megjelenését.” (2Tim.4:8)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet