Nincs különbség

„Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket, hogy így mennyei Atyátoknak fiai legyetek, mert ő felhozza napját gonoszokra és jókra, és esőt ad igazaknak és hamisaknak.”
Máté evangéliuma 5:44-45 

Ugye tudod, milyen érzés, amikor valakit jobban szeretnek? Amikor kivételeznek vele, és minden reális indok nélkül többet és jobbat kap mindenkinél. Vagy amikor negatív megkülönböztetés ér téged, csak azért, mert rólad van szó. 

Tapasztaltad már ezt a saját bőrödön, és talán te is tettél már így. Kivételeztél valakivel, valakikkel, és nem adtad meg mindenkinek az azonos bánásmódot. Átélni piszkosul rossz. Amikor te teszed, akkor pedig lehet keresni a magyarázatokat, mert azokból mindig akad bőven. 

Ne félj, Isten nem ilyen. Ő nem tesz különbséget ember és ember között. Mindenki egyedi és megismételhetetlen számára. Mindenkiért elküldte az Ő Fiát, aki mindenkiért feláldozta az életét. Ebben a mindenkiben ugyanannyira benne vagy te is, mint én. Jézus mindenkiért feltámadt, és az a vágya, hogy bárcsak mindenki élne a megváltás ajándékával. Mert az Ő ítélete is ugyanolyan igazságos lesz mindenki felé. 

Jöhetünk millió és millió háttérről, élhetünk meg ezerféle poklot, Isten mindannyiunkért ugyanannak a szeretetnek az erejével küzd. Igen. Ő küzd érted. És értem is. Még mindig. Az a vágya, hogy meghozzuk a döntést mellette, és továbbadjuk mások felé az Ő szeretetét. A szeretetet, ami nem tesz különbséget, ami nyitott és felelősséget vállal. 


Hát jöjj ma Hozzá, és válaszd Őt! Majd indulj tovább Vele az úton, és tanuld meg, hogyan nem kell különbséget tenni! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet