Áldás az Úrtól

„Fizessen meg az Úr a te tettedért, és legyen teljes a jutalmad az Úrtól, Izrael Istenétől, akinek szárnyai alá jöttél oltalmat keresni.” 
Ruth 2:12.
Ezeket a szavakat Boáz mondta egy midianita özvegyasszonynak. Ez az asszony feleségül ment egy istenfélő izraeli fiatalemberhez. Megismerte, elfogadta annak Istenét, és elhagyta saját pogány szokásait, kultuszát. Elfogadta, megszerette anyósát, és amikor férje meghalt, kész volt elhagyni szüleit, hazáját, és egy másik országba letelepedni, mert rájött, ez az egyetlen helyes döntés. Itt tisztelik helyesen az igaz Istent. Szíve mélyén mindig is erre vágyott. A helyes Isten-imádatra. Meghozta élete óriás döntését: Idegen országba, idegen nép közé, ismeretlen városba – az anyóssal. Megtette ezt a lépést. Aztán Isten is megtette az övét.
Férjet rendelt Ruth-nak, szerető férjet. Gyermeket is adott neki – Obed-nek hívták. És ha megnézed Jézus földi „családfáját” – bizony ő is az ősök között szerepel. Ő volt Dávid király nagypapája.
Lehet, hogy ez a történet éppen rólad szól? Nagyot léptél. Megismerted Jézust, döntöttél mellette, otthagytad barátaidat, megkeresztelkedtél, és egy másik közösség tagja lettél. Más életforma, más szokások, rengeteg tanulnivaló. Ne feledd el, az az Isten, akinek szárnyai alá jöttél oltalmat keresni, soha nem hagy magadra. Kirendeli számodra azt, ami szükséges. Megfizet neked, hatalmas jutalmat ad. Jézus éppen most készíti a helyet számodra. Olyan helyet, amilyenről csak álmodozni mertél. Olyan helyet, ahol nem lesz fájdalom, betegség, válás, halál, sírás. Nemsokára eljön, hogy átadja új otthonod dokumentumait. Mérhetetlenül többet kapsz, mint amennyit feladtál érte.

Jutalmad teljes lesz az Úrtól, akinek szárnyai alá jöttél oltalmat keresni.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia