Milyen a te istened?



"Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az Ő gazdagsága szerint dicsőségesen a Krisztus Jézusban."
Filippi 4,19

"Az én istenem a pénz." - mondta. - "és ha tudni akarod, mindent megad nekem, amit csak akarok. Pénzen mindent meg lehet vásárolni, mert VAN AZ A PÉNZ, amiért bárki, bármire hajlandó. Pénzen megveheted a legjobb dolgokat, amit az élet adhat neked. Ha van belőle sok, tiéd a legjobb ház, a legmenőbb autó. Akkor mindig király ruháid vannak, tiéid lesznek a legszebb ékszerek és a legmenőbb cuccok. Ha van pénzed, sohasem vagy egyedül, mindig lesz valaki, aki ugrik, hogy megtegye amit csak akarsz. Lehet, hogy nem lesz sok barátod, de lesznek irigyeid. Lehet, hogy nem lesz igazi szerelmed, de kit érdekel, ha olyan párom lehet, akiért mindenki sóvárog. Ha megromlik az egészséged megveheted a legjobb orvosokat, kezeléseket, gyógyszereket és rendbe jössz. A gazdagok élhetnek a legtovább ebben a világban, ezért érdemes gazdagnak lenni." - Azzal faképnél hagyott és ment, hogy keresse tovább azt a sok pénzt. És kereste éjjel-nappal, és feláldozott mindent, az egész életét, hogy a pénz az övé legyen. De nem ő lett a leggazdagabb, mert a pénzt sokan keresték, de csak kevesen találták meg.

"Az én istenem az egészség." - mondta. - "A legjobb dolog a világon, ha egészséges vagy. Az a legfontosabb, hogy ezt az állapotot a lehető legtovább tartsd meg, mert így hosszú életed lesz és szinte végig élvezheted is. Ezért nem mindegy, mit eszel, sportolsz-e, milyen az életmódod. Én kész vagyok mindenre, hogy fitt maradjak és szép a lehető legtovább. Ismerem a legkiválóbb diétákat, a trendi ételkiegészítőket. Ha eszem, a lényeg, hogy bio- és egészséges legyen. Nem számít, hogy sokat koplalok, ha cserébe kiváló az alakom. Igaz, a szabadidőm minden pillanatát ennek szentelem, és még azon is túl. Reggel korán kelek, egy pohár ionizált, lúgosító víz és ha felvettem a tréningruhát már mehetek is futni. Utána zuhany, majd a gyógyteáim. Természetesen csakis bioboltból. A reggeli rostban gazdag és szinte szénhidrátmentes. Aztán irány a munka. Teljes gőzzel belevetem magam, mert mindig tele vagyok energiával és tettrekészséggel. Közben figyelem az aurám, hogy rendben legyek. Ha a nap nehéz, akkor mindig tartok egy pár percnyi szünetet amit a relaxációnak szentelek. Ez fontosabb, mint az ebéd. A munka után irány az edzőterem. Minden nap más edzésre járok. Zumba, jóga, önvédelem, fitnesz, úszás. Ez a menü, imádom. Majd következik a masszázs, a szauna. Ezenkívül hetente konzultálok a dietetikusommal és a pszichológusommal is, hogy mentálisan is egybe legyek. Este hat előtt még bekapok valami finomat, amit aztán lesétálok. Esténként olvasok és aztán tíz előtt ágyba, mert fontos a jó alvás. Mindez teljesen kitölti az életem. De most mennem kell. Örülök, hogy segíthettem, hogy te is jobb útra térj." - azzal már sietett is az egyik edzésére. Nem is tudta, milyen ajándék az, hogy minderre elég pénze és elég ideje volt. De aztán jött az idő és elvette a szépségét, az egészségét és végül az életét is.

Van akinek az istene a divat, másoknak a hírnév, de vannak, akik kevesebbel is beérik, mint a jó ételek, az internet és a játékok, amikkel kivonulhatnak a valóságból. Az igazság az, hogy nagyon sokféle bálványt választhatunk, de csak egy Isten van, Aki valóban méltó arra, hogy imádjuk Őt. De ki is Ő Pál szerint?

"Az én Istenem" - mondja, ami nem mást jelent, mint azt, hogy Isten személyes Isten. Közösségre, valódi kapcsolatra törekszik az emberrel. Elérhető, megközelíthető és megismerhető.

Betölti a szükségleteinket, méghozzá nem is akárhogyan: "az Ő gazdagsága szerint". Vagyis gondoskodó Isten, aki nem fukar. Minden jóból ad és adni akar. A baj csak azzal van, hogy mi nem mindig azt látjuk jónak, ami valóban az. De Ő tudja és adja is, hogy valódi életünk legyen, ami nem ér majd véget földi ittlétünkkel.

"Dicsőségesen, Krisztus Jézusban" - ami azt jelenti, hogy minden földi hírnévnél, gazdagságnál jobbat kapunk tőle. Olyan dicsőséget, amit nem vitat el senki, olyat, ami valóban a miénk és az is marad. Olyat, ami igazi örömet hoz. Mindez csak nála lelhető fel, csak tőle kapható, magától Jézus Krisztustól. Vagyis Pál Istene nem más, és nem is lehet más, mint maga az ÚR.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet