Érted? Érted!

„Az Emberfia azért jött, hogy megmentse, ami elveszett.”
Máté evangéliuma 18:11

Nem azért jött, hogy a hibáidat keresse árgus szemekkel. Nem azért, hogy kimondja feletted a lesújtó ítéletet. Nem azért, hogy elvegye az életkedvedet azzal, hogy megugorhatatlan mércét állít eléd. Nem azért, hogy fejedre olvassa minden bűnödet, hibádat, rossz döntésedet. Nem azért jött, hogy bosszút álljon rajtad a lázadásodért. 

Azért jött, hogy utánad menjen. Hogy felkutasson, legyél akárhol és akármilyen állapotban is a világban. Azért jött, hogyha senkit sem érdekel a sorosd, Ő legyen az, aki nem hagy téged a sötétségben bújkálni. Azért jött, hogy megtaláljon téged, és kimossa szívedből a bukás keserű mérgét. 

Azért jött, hogy megismerje, milyen embernek lenni, és te megismerhesd, milyen az Isten valójában. Azért jött, hogy helyreállítsa azt, ami megtört az Édenben, hogy helyreállítson téged, a kapcsolataidat, a hidat Isten és teremtménye között. Hogy bekötözze sebeidet, és gyógyulást adjon lelkednek. 

Azért jött, hogy reményt adjon szívedbe, és felnyissa szemeidet egy jobb életre. Az igazi életre. Hogy megmutassa, igenis van örökké, és Istentől nem kell félnünk. Azért jött, hogy megmentsen.

Hát emeld fel a fejedet, és ne csüggedj tovább! Isten szeret. Igazán. Neki fontos vagy. Egyedi és megismételhetetlen, és egy örökkévalóságot szeretne veled eltölteni. Várjon bármi rád az előtted álló héten, lépj bátran előre, mert nem vagy egyedül. Isten Fia érted jött a Földre. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia