Kezdetben

„És látta Isten, hogy minden, amit alkotott, igen jó. Így lett este, és lett reggel: hatodik nap.”
Mózes első könyve 1:31

Minden tökéletes volt. Minden. Akkor ott az elején. Béke volt és biztonság. Harmónia. Igazi szeretet. Az ember tökéletes kapcsolatban élt Istennel, a társával, a természettel és önmagával. Nem volt bűn és minden rossz, ami ebből fakad. 

Aztán úgy gondoltuk, hogy ez nem elég. Hogy Isten takargat előlünk valami még jobbat, és önző módon csak magának akarja. A Kísértő becsapott minket, és mi fellázadtunk. Mert olyanok akartunk lenni, mint Isten, tudni akartuk, mi a jó és mi a rossz. 

És ezzel a lépéssel elveszítettünk mindent. Isten az Ő képmására alkotott meg minket. Olyanok voltunk, mint Ő. És igenis, tudtuk, mi a jó és mi a rossz. Minden jó volt, amit Ő adott. A rossz pedig annak az egy fának a gyümölcse. Annak az Egynek. De nekünk pont az kellett. 

A kapcsolat megszakadt, a harmónia és béke eltűnt, az isteni képmás eltorzult bennünk. És már azt sem tudjuk, mi a jó és mi a rossz. 

De a történet nem ér itt véget. Isten ma egy különleges üzenetet küld neked és nekem. Amilyen volt akkor és ott kezdetben, olyan lesz a vége is. Jézus megmentett minket, és visszajön, hogy helyreállítsa mindazt, amit mi elrontottunk. Visszajön, és újjáteremt mindent. És végre megint minden jó lesz. Igen jó. 

Addig pedig azt kéri tőled és tőlem, hogy kapaszkodjunk belé, keressük a Vele való kapcsolatot, és nézzünk hittel előre. Igen, rengeteg szörnyűség történik a világon nap mint nap. De mi keressük a jót! Azokat a pillanatokat, amikért érdemes élni! Keressük a jót, keressük Isten ujjlenyomatait, az Ő elrejtett csodáit, és tegyünk meg mindent, amit tehetünk azért, hogy jobbá tegyük azt a helyet, ahova Ő küldött minket!

A történet vége biztos. Ő megígérte. Egy napon minden olyan lesz, mint akkor régen. Kezdetben. Hát várjuk együtt azt a napot, és addig is keressük a jót, tegyük a jót! Mert így érdemes élni. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet