Csend legyen!

„Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten! Magasztalnak a népek, magasztal a föld.”
Zsoltárok könyve 46:11

„Megvan az ideje a hallgatásnak, és megvan az ideje a beszédnek.” (Prédikátor 3:7) Megvan az ideje annak, hogy nagy, kemény szavak hangozzanak el, megvan az ideje a prédikációknak, a csoportos eszmecseréknek, a kultúrált vitáknak, amikor mindenki bátran elmondhatja a véleményét, és a felek ezután is tisztelik majd egymást. Megvan az ideje annak, hogy kiáltsunk, ha kell hangosan, és ne fogjuk vissza félénken magunkat. 

És megvan az ideje a csendnek. Az Istennel való kapcsolatban is. Megvan az ideje annak, hogy leülj egymagad a tó partjára, és érezd az Ő jelenlétét. Megvan az ideje annak, hogy csak hallgass előtte, és minden érzékszerveddel rá koncentrálj. Lehet, hogy beszélni fog hozzád, de lehet, hogy csak némán nézi veled a vizet, mert hidd el, ennek is megvan az ideje.

Megvan az ideje annak, hogy félretedd az akaratodat, az elképzeléseidet, az érveidet, azt, hogy te mindig mindent jobban tudsz, és csendben elfogadd, kettőtök közül csak az egyik a Mindenható. Ő. 

Ma, a rohanó mindennapok reggelén Isten egy kis csendet kér tőled. Állj meg! Ne kérj, ne magyarázkodj, ne beszélj! Csak légy csendben, és engedd, hogy közel jöjjön hozzád! Engedd, hogy Övé legyen a főszerep, és megmutassa hatalmát az életedben!

Légy csendben, és engedd, hogy Isten legyen!  A te Istened. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet