Mindig csak előre nézz!

„Mire ő így szólt: „Jöjj!” Péter erre kiszállt a hajóból, elindult a vízen, és Jézus felé ment.

Máté evangélium 14. fejezet 29. verse


Az egyik kedvenc történetem Péter vízen járásának története. Talán azért, mert sokat hallottam a gyerekfoglalkozásokon. A bölcsebbek mindig próbálnak bennünket megóvni. Nem mindig hallgatunk rájuk, okosabbnak érezzük magunkat, annál, mint amilyenek vagyunk, pedig jobban tennénk, ha hallgatnánk rájuk. Sokszor nem értettük mikor gyerekek voltunk, hogy szülein miért nem engednek megtenni ezt vagy azt. Aztán látva az események végét jobb lett volna hallgatni rájuk. Azért mondják el ezeket a figyelmeztetéseket, mert ők már ismerik egy-egy dolognak a kimenetelét. Persze nem tudhatnak ők sem mindent.

Nekem az egyik kérdésem az volt ezzel a történettel kapcsolatban, hogy Jézus miért küldi el a tanítványokat, hogy menjek előre. Nem hogy kérte őket, hanem kényszerítette őket, azért, mert Jézus már előre tudta, hogy milyen eseménynek lesznek a tanúi. A tanítványok elindultak és az útjuk egyre rosszabbra fordult, annyira, hogy a természeti erők, már majdnem az életüket követelte. Félelmüknek hangot is adtak, és kiáltoztak. Ekkor jelenik meg Jézus, és jelenléte azonnal stabil helyzetet teremt. Lenyugszik a természet és a tanítványok is. Ekkor Péter kiszáll a csónakból, mit sem törődve a külvilággal. Tekintete Jézusra mered, és egyre közelebb megy.

Csak a cél felé nézz. Ne vedd le a tekinteted a Mesterről, és nem lesz előtted lehetetlen. Nem szabad azt feltételeznünk, hogy bármi is megakadályozhat bennünket! Csak szemünket a Cél felé kell tartanunk!


A történet úgy folytatódik, hogy Péter elkezd süllyedni. Amint figyelmét másra irányította. De senkinek nem kellett végignézni Péter halálát, ugyanis Jézus megmentette őt! Micsoda reményteljes üzenet. Ha mégis elfordulnál Tőle, akkor sem hagy magadra az Úr! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet