Jóbarátok

„Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit én parancsolok nektek.”
János evangéliuma 15:14 

Ott vannak melletted, ha kéred, és akkor is, ha már kérni sincs erőd. Kitartanak melletted. És te is mellettük. Együtt küzdötök és együtt örültök. Közös a győzelem és osztoztok a kudarcokon is. Van, hogy fájdalmas titkokat osztotok meg egymással, de elhordozzátok azt is, ha a másik csak hallgatni tud. Egy csapat vagytok, mint egy második család. És néha már jobban ismeritek egymást, mint azok, akik vér szerinti kapcsolatban vannak veletek. 

Tudod, hogy nélkülük ma nem az lennél, aki. Más, kevesebb. A csapat minden egyes tagja hozzátett valami pluszt, valami pozitívat az életedhez, és ugyanígy te is az övékhez. 

Isten ma egy ilyen kapcsolatot ajánl fel neked. Legyetek egymás barátai! Engedd, hogy az életed része lehessen, hogy gazdagítson téged a jelenlétével, tapasztalatokkal, közös kalandokkal! Lépj vele kapcsolatba, nyílj meg előtte, és mondd el neki őszintén mindazt, ami benned van, aminek örülsz, amitől rettegsz, amire vágysz, ami boldoggá tesz, és amit titkolsz mindenki elől. Vedd le az álarcaidat, és vállald fel bátran, aki vagy valójában! 

Tedd meg, amit kér tőled, és kérd bátran a segítségét! Beszélgess Vele, és hallgasd meg, amit Ő szeretne mondani neked! 

Ma reggel Isten arra kér, adj neki egy lehetőséget! Adj egy esélyt a barátságotoknak, és meglátod, életed legjobb döntését hoztad meg ezzel. Igen, Isten lehet ilyen közel hozzád. Igen, Isten vágyik a társaságodra. Igen, Istennek fontos vagy. 

Hát szólítsd meg Őt bátran, és engedd, hogy életed Vele folytatódjon tovább! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet