Bátran álmodozz!

„Hanem, amint meg van írva: Amiket szem nem látott, fül nem hallott és embernek szíve meg se gondolt, amiket Isten készített az őt szeretőknek.” 

1Korintus 2:9-10.
Ha nem vigyázunk, a technikailag fejlett körülményeink között, lassan teljesen elfelejtünk néhány dolgot. Például, elfelejtünk örülni. Figyeld csak meg, nem tudunk énekelni, nevetni, vagy éppen nem tudjuk, mit jelent; ’meghatódni’. Elveszítjük az ábrándozás, a beleélés, az elképzelés ajándékát. Mindent tálcán kapunk, és ami nincs a tálcán az nem is létezik. Természetesen nem arra gondolok, hogy munka helyett ábrándozzunk, és a képzeletünkben megjelenő sült galambról álmodozzunk. Nem! Nem! De azért néha tényleg nem ártana elképzelni, magunk elé látni, milyen is lesz az a hely, ahova készülünk.
Hála Istennek én kaptam egy ilyen ajándékot. Ha becsukom a szememet, magam előtt látom remegve térdelni a bűnös nőt, várva az első követ, amit rádobnak. Magam előtt látom Zákeust, amint hosszú köntösének alját az öve alá tűri, és ágaskodik, hogy az első fügefa ágat elérve fellendüljön a lombok közé, és ott aztán jól elbújjon, nehogy meglássa valaki. Hallom az avar zizegését Nikodémus lába alatt, vagy a tenger sós vízét, amikor becsap a hajóba.
Isten országáról és az újjá teremtett földről is nagyon sokat gondolkodom. Milyen lesz majd amelett a hosszú asztal mellett ülni, ahol rengeteg finom gyümölcs lesz, és ahol Jézus az angyalokkal felszolgál. Milyen lesz a felhőkön át utazni.
Szeretnélek bátorítani, hogy állj meg egy kicsit a napi rohanásban! Csukd be a szemedet, és képzeld magad elé, amit olvasol. Ábrándozz, gondolkozz azon, milyen csodaszép helyet készített nekünk a mi drága Jézusunk. Biztosan sokkal, de sokkal szebb lesz annál, mint amit elképzelsz, de akkor is, olyan jó egy kicsit a menny légkörében élni.
Olvasd Ellen G. White írásait. Sok gyönyörű látomást kapott, és nem egyszer látta a mennyei lényeket. Írásai alapján te is láthatod őket. Engedd, hogy a Bibliai történetek megelevenedjenek előtted. Képzeld el, éld át az ott leírtakat. Bár olvashatsz róla, elképzelheted, álmodozhatsz az arany utcákról, tökéletesen hárfázhatsz, gondolatban a hatalmas mennyei kórusban énekelhetsz – de ne feledd, minden gondolatunk, ábrándozásunk, elképzelésünk eltörpül majd a valóság mellett.

Ne engedd, hogy egy folyamatos pesszimizmus üljön ki az arcodra. Légy optimista! Hamarosan találkozunk Vele, aki a megoldást hozza. Örökké vele élhetünk.
Gondolj sokkal többet arra, "Amiket szem nem látott, fül nem hallott, és az embernek szíve meg se gondolt, amiket Isten készített az Őt szeretőknek!"





Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet