Itt vannak a nemesek!

„Ezek nemesebb lelkűek voltak, mint a thesszalonikaiak, teljes készséggel fogadták az igét, és napról napra kutatták az Írásokat, hogy valóban így vannak-e ezek a dolgok.
Apostolok cselekedeteinek könyve 17. fejezet 11. verse



Pál Bérába érkezik, nem sokkal a thesszalonikai látogatás után. A testvérek segítik őt ide, ami egyébként nagyjából, 70 km-re lehet Thesszalonikától, és a mai neve Veria. A nyáron pont lehetőségem volt erre járni...

Pál nem vesztegeti az időt. Nincs gondolkodási időt, amit meg kell tenni, az nem várhat. Elég nagy és népes város volt Bérea, de kiesett a közlekedési útirányból, mivel a Via Egnatia-tól délre helyezkedik el. A történet megörökítője, Lukács, nem oszt meg velünk részleteket, nem tudjuk az útjának körülményeit, úgyhogy a kíváncsi természetünk nem lett kielégítve, de nem is ez a lényeg. Az Isten üzenetének közvetítőit az Úr védelmezi, és olyan embereket küld, akik segítenek az evangélium terjedésében.

Pált semmi sem bénítja meg, vagy lassítja le az üzenet átadásában. A mozgalmas utazás után, rögtön tanítással kezdi a szolgálatát, hogy minél több embernek elmondhassa: Krisztus él! Pál az Írások alapján hirdette Krisztust, az Írást tekintette bizonyságtétele hitelesítő mérlegének. Az Írás alapján igyekezett Krisztushoz vezetni azokat, akik ismerték Isten kijelentését.

„Ha hiszel Istenben és nincs Isten, akkor nem vesztettél semmit. De ha van Isten és nem hiszel benne, mindent elvesztettél.” (Blaise Pascal)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet