Figyelj a láthatatlanra!

„Pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket felülmúló, nagy, örök dicsőséget szerez nekünk, mert nem a láthatókra szegezzük tekintetünket, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok meg örökkévalók.” 2.Korintusi levél 4: 17-18.

Ha csak a látható dolgokra nézünk, akkor folyamatosan lehorgasztott fejjel járhatnánk. De milyen kegyelmes a mi Istenünk. Elkészítette számunkra az örök életet.
A valódi vigasztalás az Úr szabadító tetteire való rámutatás. Isten hordozott bennünket a múltban, és Ő nem feledkezik el rólunk a jövőben sem. Sok esetben a nehézségek, a próbák épp a hitünket akarják erősíteni. Azt akarja, hogy tartsunk ki; még egy kicsit legyünk türelemmel, és a szabadítás itt lesz. Pál „pillanatnyi” és „könnyű” szenvedésnek nevezte azokat a nehézségeket, amit itt és most kell elhordozni. Ezek a valóságban nagyon is hosszúnak tűnnek, és embert próbálóak. Az örökkévalósághoz képest azonban rövidek és csekélyek.
Amikor ott leszünk az új Jeruzsálemben, és letekintünk az aranyfalakról, akkor már valóban igaz lesz a „pillanatnyi” és „könnyű” kifejezés.
Igyekezz minél többet ezzel a ma még láthatatlan országgal foglalkozni!

Van egy csodaszép ének: Jeruzsálem gyöngyökből. Kérlek, tegyél félre most mindent, és hallgasd meg, milyen csodaszép otthont készített nekünk a mi drága Megváltónk!


https://www.youtube.com/watch?v=9BOL17qpfmI&list=PLWrfXThKEufhWsZmDqG4pcYMHhnrGl0kn

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet