Nyiss egy új kapcsolat felé!

„Engedelmeskedjetek azért Istennek, de álljatok ellen az ördögnek, és elfut tőletek. Közeledjetek Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok. Tisztítsátok meg a kezeteket, ti bűnösök, és szenteljétek meg a szíveteket, ti kétlelkűek.”
Jakab levele 4:7-8

Szörnyű dolgok történtek az elmúlt héten is, és a gonoszságnak még mindig nincs vége. Nem akarom felsorolni a borzalmakat. Nem akarom, hogy a ma reggeli áhítat Sátán munkájáról szóljon. Ezért most, Kedves Olvasó, vegyünk egy egészen másik irányt!

Nézzünk Istenre, közeledjünk hozzá, foglalkozzunk ma azzal, amit Ő tett és tesz értünk! Nem tudom, mivel terhelt meg téged az elmúlt hét, nem ismerem a nehézségeidet, a batyud összetételét, de azt tudom, hogy Isten tárt karokkal vár, legyél akármilyen állapotban. 

Hát jöjj ma reggel Hozzá minden fájdalmaddal és félelmeddel, és kérj Tőle egy új látásmódot! Kérd Tőle, hogy segítsen neked észrevenni a kézjegyét a mindennapokban! Segítsen meglátni a Jót egy komor, undok hétfőben, amikor úgy érzed, minden összefogott ellened. Segítsen meghallani a hangját a nagy rohanásban, amikor nincs megállás. 

Segítsen megtalálni a reményt, amikor a legrosszabb hírt kapod éppen azokkal kapcsolatban, akiket szeretsz. Segítsen hinni Önmagában, akkor is, amikor megrázkódik a világ körülötted. Segítsen meglátni a szépet az életben, Isten arcát a másik emberben, egy csepp örömet a gyász közepette. 

Kérd Istent, hogy tanítson meg élni! Élni hittel, pozitívan, előítéletektől mentesen. Kérd, hogy oldozzon fel a félelem bilincseiből, hogy tudj szeretni igazán! 

Ma reggel Isten hív, hogy ébredj fel egy gyönyörű napra! Ez egy különleges lehetőség arra, hogy közelebb kerülj Hozzá! Ő vár Rád, hát keresd a társaságát! Nem erőlteti magát senkire, de hidd el, az első sok-ezer lépést már réges-régen megtette feléd. 

Hát nyiss ma reggel te is Isten irányába! Engedd, hogy belépjen szívedbe, és átformálja életedet! Engedd, hogy rajtad keresztül világosságot árasszon a körülötted élőkre, örömet, reményt, szeretetet juttasson a mindennapjaikba. 

Ma reggel zárd be a gépeden a hírportálokat, kapcsold ki a tv-t és a rádiót. Ma reggel ne azt olvasd, nézd, hallgasd, hogy mit tett az ördög! Ma reggel nyisd ki a Bibliádat, és olvass arról, milyen az Isten és mit tett érted! Ma reggel közeledj Hozzá, és tapasztald meg, milyen az Ő jelenlétében élni! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet