Kell egy csapat

Amit tehát láttunk és hallottunk, azt hirdetjük nektek is, hogy nektek is közösségetek legyen velünk: a mi közösségünk pedig közösség az Atyával és az ő Fiával, Jézus Krisztussal.”
János első levele 1:3

Nem jó egyedül. Nem azt mondom, hogy nincs szükség néha a magányra, mert kell az is. Kell, hogy le tudj ülni egyedül a tó partján beszélgetni önmagaddal. Kicsit elcsendesedni, magadba nézni, rendezni a gondolataidat, az életedet. De kell az is, hogy meg tudd osztani valakivel azt, amire jutottál magányos óráid alatt. 

Kell egy társ, aki elfogad, és akit te is elfogadsz. Aki szeret feltétel nélkül, és akihez te is így tudsz viszonyulni. Akivel együtt jó, és akinek fáj a hiánya, ha huzamosabb ideig nincs melletted. Kell egy társ, akit jó hallgatni, és akivel együtt is lehet hallgatni. Akinek jó belenézni a tengernyi talányt rejtő szemébe, megfejteni ezeket a titkokat, és akivel jó együtt szemlélni múltat, jövőt, jelent. 

Jó dolog tartozni valakihez, közösségben lenni vele, egy csapatot alkotni, és együtt menni a közös cél felé. Együtt küzdeni és együtt örülni. Együtt sírni a boldogságtól és a fájdalomtól. Együtt megélni a hegycsúcsokat és a komor völgyeket. Együtt Embernek lenni. 

Isten ma reggel ezt a közösséget keresi veled. Szeretne együtt lenni, egy csapatot alkotni veled. Szeretné veled megélni életed minden örömét és kihívását. Szeretne hallgani melletted a tóparton, amikor csak a csend az, amire vágysz. És szeretne meghallgatni téged, amikor már képes vagy a beszédre. 

Szeretne küzdeni, harcolni veled, a te oldaladon, és szeretne veled együtt állni a győztesek között. Szeretne a társad lenni. Szeretné, ha elfogadnád az Ő feltétel nélküli szeretetét, és meglátnád, milyen értékes vagy az Ő szemében. 

Isten ma hív téged. Feléd nyújtja kezét, és szeretné, ha megfognád, hogy együtt mehessetek tovább a közös cél felé. Hát ragadd meg a lehetőséget, és éld tovább életedet az Ő oldalán! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet