Ilyen az Isten

„Bizonyos, hogy Isten nem követ el törvénytelenséget, és a Mindenható nem ferdíti el az igazságot.”
Jób 34:12

Van Valaki, aki előtt nem kell álarcokat viselned. Aki előtt önmagad lehetsz. Ha beszélsz vele, nem kell görcsösen arra figyelned, mit és hogyan mondasz, mert ő sosem fogja kiforgatni szavaidat, és pontosan úgy érti, ahogy azt te gondoltad. Akinél nem kell lefutni a felesleges tiszteletköröket, akivel lehetsz őszinte anélkül, hogy megbántanád. Sőt, szeretné is, ha őszinte lennél hozzá. 

Ő soha sem fog becsapni vagy megcsalni. Ő az, aki soha nem él vissza a pozíciójával, az életedben elfoglalt helyével. Aki mindent tud rólad, de ezt soha nem használja fel ellened. Ő az, akinél a féltve őrzött titkaid biztonságban maradnak. Aki megbocsát, bármit is tettél, és veled tart a feloldozás után is. Ő az, aki soha nem fog cserbenhagyni, és szakítani veled. Hűséget esküdött, és tartja magát a szavához örök időktől fogva. 

És szeret. Feltétel nélkül és felfoghatatlanul. Az életével fizetett azért, hogy soha ne kelljen elbúcsúznia tőled. Szeretné, ha úgy látnád magadat, ahogyan Ő lát téged: egyedinek, megismételhetetlennek, az Ő gyönyörű mesterművének. Mert Ő sohasem hibázik. 

Ma reggel szemléld ebből a szögből Istent, és ints búcsút a régi, torz képeknek! Vedd kezedbe a Bibliát, és ismerd meg Őt te! Engedd, hogy igéről igére bemutatkozzon neked, és felfedhesse előtted igazi valóját. Engedd, hogy olvasás közben megjelenhessen Ő a szemeid előtt: a Szeretet, az Igazság, az Élet. És köss szövetséget Vele! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia