Vissza a jövőbe

„Mert amit korábban megírtak, a mi tanításunkra írták meg, hogy az Írásokból türelmet és vigasztalást merítve reménykedjünk.”
Pál levele a rómaiakhoz 15:4

Könyvek, filmek tucatjai szólnak az időutazásról. Hogy valaki vagy valakik visszamennek a múltba, felfordulást okoznak vagy épp egy jövőbeli katasztrófát idéznek elő. Látogatást tesznek a jövőbe, repkednek oda-vissza az idősíkok között. És felébred benned is a vágy, hogy milyen jó lenne... Milyen jó lenne visszatérni a múltba, és másként tenni, másként dönteni. Még egyszer utoljára magadhoz ölelni valakit, akivel te már tudod, hogy többet nem fogsz találkozni. Másként viszonyulni egyes emberekhez, máshová helyezni a hangsúlyt. 

De ezt már nem teheted meg. Múltadon ilyen módon nem tudsz változtatni, viszont az időutazást minden nap átélheted. Ha nem is annyira kalandosan, de annál valóságosabban. Csak a Bibliádat kell kinyitnod, és máris évezredeket repülhetsz vissza a számegyenesen.

A keményfedeles palackpostából régi idők üzeneteire bukkanhatsz, melyek számodra is tarogatnak mondanivalót. Isten akkor ezeket elő, hús vér emberek nagyon is valóságos élethelyzetével kapcsolatosan küldte hírnökein keresztül. És amikor felcsendült az "így szól az Úr", Ő már rég tudta, hogy erre neked is szükséged lesz egy napon.

Borzongató belegondolni ebbe, hogy Isten üzenete mennyire konkrét és mégis kortalan. Mennyire szól egy adott embernek és vele együtt még milliárdoknak. Mennyire ősi és mégis milyen fiatal. 

Ma, amikor már csak egy kis idő választ el a tavasz feltámadásától, küzdve különböző nehézségekkel és megélve a saját örömeidet, egy évezredes könyv lapjain találhatod meg a reményt. Isten mára ezt az időtlen üzenetet tartogatta neked, és Ő már akkor mindezt előre látta.

Hát vedd kezedbe ezzel a titokzatossággal, kalandvaggyal a Bibliát, és kutass benne az elrejtett üzenet iránt! Életed hátralevő részének minden napjára akár több palackpostát is kisodorhat így az Élet nagy tengere. Ne hagyd őket a parton pusztulni! Nyisd ki, olvasd el, és engedd, hogy átformálja életedet az ősi üzenet! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia