Nagy Orvos ígérete



És monda: Ha a te Uradnak Istenednek szavára hűségesen hallgatsz és azt cselekszed, ami kedves az ő szemei előtt és figyelmezel az ő parancsolataira és megtartod minden rendelését: egyet sem bocsátok reád ama betegségek közül, amelyeket Egyiptomra bocsátottam, mert én vagyok az Úr, a te gyógyítód.”
(Mózes második könyve 15. fejezet 26. vers)

Nem tudom háztartási eszközök vásárlásakor ki az, aki alaposan áttanulmányozza a mellékelt használati útmutatót, amiből egyébként egyre kevesebb van, mert töltsd le a netről…

Viszont, ha mégis ráveszi magát valaki és elolvassa (nagyítóval persze, mert apró betűs), valószínűleg a fejét és a hasát fogja, hogy minek kell egy óvodás számára is teljesen evidens dolgokat leírni, mint pl. „a mosógép ajtajának becsukása előtt győződjön meg arról, nincs-e a keze a nyílásban”, vagy, hogy „a mikró nem alkalmas macska szárítására”, stb.

S mondhatod, hát igen mindez az ostoba amerikaiak, meg a szőke nők miatt van, akiknek lassan azt is elő kell írni, hogy „meghatározott időközönként vegyenek levegőt, különben meghalnak…”

S mielőtt túlságosan kifiguráznék másokat, hadd fordítsam a tükröt feléd. Mit gondolsz, az angyalok és az el nem bukott világok lakói számára milyennek tűnünk mi emberek?

Mert hát miért kellett Istennek olyan aprólékos használati útmutatást adni, kezdve attól, hogy „mi legyen az eledeled”, hogy tartsd be a szükséges higiéniai szabályokat „legyen ásócskád” „mossál kezet” egész addig, „hogy szeresd Teremtődet és embertársadat”, hogy „ne öld meg a másikat” vagy „légy hűséges házastársadhoz”.

És milyen ostoba az ember (te és én), hogy bár tudja, mit kéne tenni, hogy kéne viselkedni, hogy kéne élni, mégsem úgy teszi. Hiszen te is tudod mivel jár, ha készületlenül mész el vizsgázni, ha nem tartod be a KRESZ szabályokat, ha nem törődsz az egészségeddel, ha csak a pénzszerzésnek élsz.  

Bizony ez az igazi ostobaság, hogy mégis megteszed, mert hátha… aztán csodálkozol, hogy elégtelent kapsz, hogy megbüntet a rendőr, hogy beteg lettél, hogy nincs családod és normális emberi kapcsolataid.

Isten végtelen szeretetét pedig az bizonyítja, hogy a legnagyobb ostobaság ellenére újból és újból figyelmeztet, mint ma reggel is, hogy ha ezt, vagy azt elrontottad is, de tanulva hibáidból, „többé ne vétkezzél, hogy rosszabbul ne legyen dolgod!” (Ján.5:14)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet