Megújult gondolkodás!



„…és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.
Pál levele a rómaiakhoz 12. fejezet 2. vers


Sokszor tűnődöm azon, hogy kiknek is írjuk ezt a reggeli blogot. Szeretnénk vigasztalni azokat, akiknek vigaszra van szüksége, szeretnénk bátorítani a keresőket, lelkesíteni a hívőket, és mindenek előtt szeretnénk mindenki figyelmét az Isten felé fordítani. Ezt különböző stílusban, különböző megfogalmazásban, különböző gondolatok által tesszük, de mindenkinek a végső célja, hogy az ég és Föld Urát úgy mutassuk be, hogy az valóságos legyen minden ember számára.

Nem beszélhetünk félrevezetésről, mert nem akarjuk szebben bemutatni azt, amit látunk, mert Istent tökéletes előttünk. 

Törekszünk a tökéletességre, tökéletes, hibátlan munkát akarunk végezni, vagy dolgozatot írni, vagy bármiről is legyen szó, normális esetben megvan bennünk a tökéletesség igénye. Szeretjük, ha minden rendben megy, nem csúszik be semmilyen hiba, amely hátráltatna.

Legyünk tökéletesek: A tökéletesség érdekes módon nem kívülről indul el, hanem belülről. A gondolkodásunknak a megújítása által. Ehhez a megújításhoz először is ismeretre van szükség. Fel kell keresnünk azt a forrást, akitől mi emberek lettünk, és meg kell találnunk a helyünket a világban. Ehhez a Szentírás adja a legnagyobb segítséget.

Megfigyeltem (teljesen szubjektív vélemény) hogy az emberek nagyon szeretik olvasgatni az önsegítéssel az önmenedzseléssel kapcsolatos könyveket. Út a siker felé, időgazdálkodás, különböző tréningek, módszerek, stb… Ezek mind formálják a gondolkodásmódot. Én is kerestem és olvastam is ilyen témájú könyveket és nem mondom, hogy nem profitáltam belőle semmit, de…

Amikor elkezdtem olvasni Jézusról először olyan csodaszámban tartottam mindazt, amit róla feljegyeztek, vagy amit hallottam róla. Talán úgy is mondhatnám, hogy megfoghatatlan volt számomra az a sok történet. Viszont ahogy egyre többet kezdtem olvasni róla és egyre jobban ismertem meg azt, hogy Ő hogyan bánt az emberekkel (ez nekem azért volt nagyon érdekes, mert emberi erőforrásokat tanultam, és borzasztóan kíváncsi voltam, hogy Jézus hogyan kezelte az embereket). Szinte megdöbbenve tapasztaltam, hogy mindaz, amit én könyvekből szedtem össze Jézus életében megtalálható. Ezért kezdtem többet és többet tanulmányozni az Ő életét, és igen, megváltoztatta a gondolkodásomat, és ebből profitálok, és másokkal is megosztom ezt! Örülök, annak, hogy ez így történt, mindenkit csak bátorítani tudok, hogy keresse Krisztust, ne a világ legyen a mérce, hanem Krisztus. Legyen Ő a példaképed, csakúgy, mint nekem! Áldjon az Úr!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet