Édes november

„Ha a bűnöket számon tartod, Uram, Uram, ki marad meg akkor? De nálad van a bocsánat, ezért félnek téged.”
Zsoltárok könyve 130:3-4

Ma nem akarok a bűnről írni. Ma nem szeretném, ha arra koncentrálnál,helyette összpontosítsd figyelmedet inkább másra! Hiszen tisztában vagy vele, mennyi őrültséget követtél már el. Tudod nagyon jól, milyen érzés a bűntudat, és volt már nem egyszer, amikor mélyen megbántad, amit tettél. Vétkeztél számtalanszor. Téged is megbántottak, és te is bántottál meg valaki mást. Ma reggel azonban legyen az érem másik oldala a középpontban! 

Gondolj arra, hogy Isten megbocsátott neked! Gondolkodj azon, hogy Isten ma is megbocsát! Ő lefizette az árat az eddigi és az ezutáni rossz lépéseidért, kegyelme pedig ingyen a tiéd lehet, ha kéred, ha elfogadod. Kegyelem, ami nem olcsó, mert minden egyes hibát vérrel tett jóvá Krisztus a kereszten. Kegyelem, ami nem olcsó, mert ez döbbent rá valójában arra, mekkora súlya is van a rossz döntéseidnek. Kegyelem, amit ingyen kapsz meg, mert nem tudsz eléggé jó lenni, hogy kiérdemeld. Nem tudsz elég jó cselekedetet begyűjteni ahhoz, hogy kielégítsd a számlát, hogy pirospontokkal kompenzáld a feketéket. Kegyelem, bocsánat, amit ingyen kapsz, mert Isten ennyire szeret. Mert ilyen az Isten. 

Itt áll előtted egy új hónap, tele lehetőségekkel. Ezért hát ne az legyen a középpontban, mit tettél te, hanem, hogy mit tett Isten! Változtasd édessé, emlékezetessé ezt a novembert önmagad számára azzal, hogy minden nap tudatosan gondolsz arra: Isten megbocsát!

Ő tárt karokkal vár téged, és úgy mehetsz hozzá, ahogy vagy. Bűntől, szégyentől sebzetten. Ő átölel, és maradandóan megbocsát. Nem hozza fel sosem a „te mindig” és „te sosem”-eket. Nem emlékeztet arra, hogy egy bizonyos gödörből már nem először kell kihúznia. Nem rombolja lelkedet, hanem gyógyítja azzal, hogy feloldoz bűneid terhe alól. Tőle nem kell félned, előtte megszabadulhatsz az álarcaidtól. Mert Isten ilyen.

Hát éld ezt a hónapot és a következőket is Isten kegyelmének rejtekében! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia