Bízzatok!



„De emlékezzetek a korábbi napokra, amelyekben miután megvilágosodtatok, sok szenvedéssel teljes küzdelmet álltatok ki… Ne veszítsétek el tehát bizalmatokat, amelynek nagy jutalma van.
Zsidókhoz írt levél 10. fejezete 32,35. verse



Nagyon sok baj ér bennünket egy egész élet alatt. Nemrégiben egy idős nénivel beszélgettem és arról mesélt, hogy milyen nehéz körülmények között élte az életét. Mesélt arról, milyen volt még abban az időben, amikor még a vallásának a gyakorlása nehéz kihívások elé helyezték őt, és az egész családját. Különböző retorziókat kellett elszenvedjenek azért, mert Istent tették az első helyre.

A beszélgetés igen elhúzódott és rám nagyon mély hatással volt. Azt kell mondjam, hogy bár a beteg ágya mellett ültem és ott beszélgettünk, mégis azt kell láttam rajta, hogy az arca sugárzik. Néha kicsit felszisszent miközben mesélt, de az arca ragyogott, mikor arról mesélt, hogy milyen volt mindezt átélni Jézus Krisztus ismeretében. Nem voltak nehézségek, vagy fájdalmak, mert csak a szabadítást várta ő is, és az egész családja is.

Az Isten iránt érzett hűség a legkomolyabb érzés, amit ember csak megtapasztalhat. Látva ennek a néninek az örömét, mindenkinek csak azt tudom javasolni, hogy próbáljuk ki milyen az, amikor biztosak lehetünk abban, hogy az Isten hűsége soha nem inog meg irányunkba.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia