Bízz az Úrban!



„Hagyd az Úrra utadat, bízzál benne, mert ő munkálkodik: világossá teszi igazságodat, jogodra fényt derít.
37. Zsoltár 5-6. verse



Ez egy olyan zsoltár, aminek egyes részleteit nagyon gyakran felírják egy-egy üdvözlő kártyára, vagy éppen, amikor jókívánságunkat akarjuk kifejezni. Azért választjuk ezt a zsoltár részletet, (és érdemes elolvasni a korábbi verseket is) mert úgy érezzük ezek az élet valamennyi területén olyan aranymondatok, amelyek átsegítenek bennünket az élet bármelyik szakaszán.

Hagyd az Úrra útadat, bízzál benne…” : A bizalom a legfontosabb a működő kapcsolatokat tekintve. Bizalom nélkül elképzelhetetlen, hogy Istenben higgyünk. Talán sokáig kell várni, és már elveszítjük a hitünket, a bizalmunkat a Megváltónkban. Talán úgy érezzük, hogy megfeledkezett rólunk.

Gyakran érezzük úgy, mintha az élet igazságtalanul bánna velünk, és másoknak jobban menne sorsuk. De a tanács a következő: Légy nyugodt, bízzál az Úrban, mert Ő az, aki munkálkodik. Az munkálkodik, aki nemcsak világosságot hoz a sötét helyzetekben, hanem maga a fénynek a forrása, a világosságnak a szerzője. Ő az, aki az életben elszenvedett jogtalanságokra fényt derít, így nem kell attól tartanunk, hogy igazságtalanság áldozatai leszünk. Mert ha bízunk az Úrban, ő munkálkodik értünk.

Eszembe jut egy másik bibliavers, amit Jeremiás siralmai könyvében olvashatunk a harmadik fejezet huszonhatodik versében: „Jó várni és megadással lenni az Úr szabadításáig.Nem kell elsietni semmit, mert az Úr tudja mindig azt az időd, ami számodra a legjobb. Ha elszenvedsz igazságtalanságokat, az Úr tudja, mikor hozza nyilvánosságra az igazságot. Ehhez az kell, hogy a bizalmunk iránta megingathatatlan legyen. Persze most úgy tűnhet, hogy beszélni az Isten iránti bizalomról könnyebb, mint gyakorolni. Úgy gondolom, hogy az embernek ez az életformája kell legyen, nemcsak a filozófiája.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet