Valaki segít

„Ugyanígy segít a Lélek is a mi erőtlenségünkön. Mert amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, ahogyan kell, de maga a Lélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodásokkal. Aki pedig a szíveket vizsgálja, tudja, mi a Lélek szándéka, mert Isten szerint jár közben a szentekért.”
‭‭Pál levele a rómaiakhoz‬ ‭8:26-27‬ ‭‬‬‬‬

Nagyot csattant a napló a tanári asztalon, ahogy laza eleganciával, kicsit talán a kelleténél messzebbről kiengedte a kezéből. „Csukjátok be a füzeteket!” Hangzott a rövid parancs, aminek senki nem mert ellentmondani. Majd felnyitotta a napló kemény fedelét, és lapozgatott a nevek között. Néha ez a tevékenység csak álca volt, úgy is azt hívta ki felelni, akit ő jónak látott. Egyszer csak meghallottad a nevedet. Már toltad is hátra a széket, és léptél a tábla elé, szíved pedig a torkodban remegett.

Készültél. Erre az órára nem mertél akkor sem tanulás nélkül beülni, ha előző órán pont téged feleltetett. Most pedig itt volt az újabb lehetőség. Belekezdtél az anyagba, nevek, helyszínek, évszámok és események hada hagyta el szádat, mert tudtad, tanultál. Aztán jött mégis egy kérdés, aminél leblokkolt mindened. Behunytad a szemed néhány pillanatra, és emlékeidben lapoztad lázasan a füzetet. Láttad a választ magad előtt, de elolvasni már képtelen voltál. Aztán valaki vagy valakik szája mozogni kezdett a sorstársak közül veled szemben, és te minden igyekezetedet bevetetted, hogy a megoldást ki tudd találni belőlük. Valaki már szinte hallhatóan súgta, és végül te is kinyögted a választ.

Mert valaki segített. Valaki nem kis kockázatot vállalva eljuttatta hozzád a keresett információt, és te megkaptad a legjobb jegyet. Mert valaki segített, súgott, és te megmenekültél.

Valaki ma is segít neked. Valaki súg, támogat, elmondja a megoldást, közbenjár az érdekedben. Isten Szentlelke érted munkálkodik, azért, hogy te megkaphasd a „legjobb jegyet”, azért, hogy közelebb kerülj Istenhez és megismerd Őt igazán. Azért, hogy elfogadd a felajánlott kegyelmet, és hogy imáid célba érjenek.

Ma reggel Isten szeretné felhívni figyelmedet arra, hogy Ő nem az ellenséged. Az Atya kegyelmes, igazságos és kész a bocsánatra. Úgy fordul feléd, mint egy bölcs, szerető szülő, aki a legjobbat akarja gyermekének. Jézus Krisztus az életét adta érted, és ez az áldozat semmit sem veszített értékéből, jelentőségéből a mai napig. Ő ma is érted dolgozik a mennyben, hogy egy napon ott állhass előtte szemtől szemben, és átölelhessen téged, akivel olyan sok közös történetet élt meg. És itt van a Szentlélek, aki sokszor megfoghatatlan, érthetetlennek és elérhetetlennek tűnő személy. Ő is melletted áll. Veled van életed minden percében, egyengeti utadat a cél felé, és segít, súg minden pillanatban, csak figyelned kell rá.

Hát lépj bátran a tábla elé, és éld az előtted álló hetet, életedet ennek tudatában: Valaki segít. Valaki megadja neked a megoldást. Hát figyelj Isten hangjára, és győztesként érsz majd a célba!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet