Isteni szeretet



Azon a napon az én nevemben kértek majd: és nem mondom néktek, hogy én kérni fogom az Atyát ti érettetek; Mert maga az Atya szeret titeket, mivelhogy ti szerettetek engem, és elhittétek, hogy én az Istentől jöttem ki.
János evangélium 16. fejezete 26-27. verse






Ezek a sorok kifejezik azt, hogy a tanítványok hitben járnak. Elhiszik azt, hogy Jézus Krisztus Istentől jött, és hogy az Istenhez megy, valamint megértik a szeretet lényegét. 

Nagyon fontos kérdés, hogy mi szeretjük-e Jézus Krisztust. Sokféle istentiszteletet látni, de vajon mikortól lesz valami formális istentiszteletté, mikortól lesz valódi az istentisztelet. Azt hiszem, egyetérthetünk abban, hogy a különféle jelképek, amelyek (talán) azt a célt szolgálnák, hogy közelebb kerüljünk a Megváltóhoz tulajdonképpen falat emelnek. Mitől lesz valóságos a Krisztus iránt érzett szeretetem.

Engedjétek meg nekem, hogy minden tudományos ilyen olyan magyarázatot félretegyek, és pusztán csak személyes tapasztalataimat osztom meg. Nem vagyok tökéletes, telve vagyok hibákkal, és igen néha bűnt is követek el, de igyekszem. Célom az, hogy minden nap, jobb ember lehessek Isten segítségével, mint amilyen tegnap voltam.

A Krisztus iránt érzett szeretet kimeríthetetlen. Mikor még nem ismertem Őt igazán még dühöt is éreztem iránta, ha valami nem úgy jött össze, ahogy én szerettem volna. Sokáig kellett engem tanítson (és tanít még ma is), hogy megérthessem, nem én vagyok „sofőr”. Ő az, aki az életemet vezeti.

Ez a kimeríthetetlenség viszont táplálkozik valamiből, ami a forrás. Ez a forrás pedig az Isten szava, amit a Biblián keresztül találok, hallok, értek meg. A példamutatása páratlan, és fel nem fogható. Jézus iránt érezni szeretet naposabbá teszi a borús napokat. Jézust szeretni, olyan, mint amikor egy nagyváros párás bűzös levegőjében élve is tiszta oxigénhez jutsz. Jézust szeretni, ahhoz tudnám legjobban hasonlítani, mint amikor az ember szerelmes a kedvesébe, de mégis van eltérés. Mintha a mennyekbe repítene, ami ott szerepel a terveim (és bízom benne minél több embernek a tervei) között.

Szeresd az Istent, mert Ő előbb szeretett téged, és a legjobbat akarja neked, ha nehéz elhinned, beszélj Vele, lásd, mit szeretne, hogy tegyél!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet