Hangok a fejedben

„… Jézus pedig ezt mondta neki: Én sem ítéllek el téged, menj el, és mostantól fogva többé ne vétkezz!”
János evangéliuma 8:11

Ne hallgass rá, az nem az Ő hangja. Hidd el, ami épp a fejedben súgja, üvölti gúnyosan, kárörvendően, hogy nincs bocsánat, az nem Ő. 

Van egy hang, aki folyton sorolja bűneidet. A régieket, nagyokat és kicsiket, amiket már százszor megbántál, és amiket ezerszer. Tudja a dátumokat, és minden évfordulón emlékeztet. Ismeri minden botlásodat, gyenge pontodat, múltad sötét foltjait, és nem restell felemlegetni mindezeket. 

Kegyetlen nevetésében hallod, hogy „El fogsz bukni! A múltkor sem sikerült, gondolj csak vissza! Hibáztál. Bűnös vagy, de még mennyire, és nincs kegyelem. Óh, te azt már régen eljátszottad, ne is remélj feloldozást! Ő nem szeret, bárhogyan is próbálkozol. Ugyan lehet, hogy szeretne, ha egy kicsit jobb lennél, de ne félj, arra esélyed sincs. Te már az enyém vagy, és tőlem nem szabadulsz!”

Ne figyelj erre a hangra! Igen, ott van a te fejedben és az én fejemben is, de ne hallgass rá! Ez nem Isten hangja, még csak távolról sem hasonlít rá. Ez a Gonosz, aki tudja, hogy halálra van ítélve, hát vesszen vele minél több ember. De Te ne engedd, hogy befolyása alá vonjon! Ne figyelj erre a hangra, hanem halld meg a másikat! 

A másik hangot, mely sokkal szelídebb, mint az övé, és egészen más a mondanivalója. A másik hangra összpontosíts, az Ő hangjára, ami lágyan a szívedre beszél. 

„Itt vagyok, Barátom! Nem hagytalak el. Eddig is szerettelek, és amit tettél, egy cseppet sem változtat rajta. Hidd el, fontos vagy nekem, az egyetlen! Egy megismételhetetlen alkotás, az én alkotásom, és én sohasem hibázom. Igen, elestél, de kelj fel! Én nem kárhoztatlak téged! Megbocsátottam neked, és nem csak most, hanem múltkor is, kár újból és újból felemlegetned a fájó eseményt, és bocsánatot kérni érte. Bízz bennem! Bízz a szeretetemben, az igazságomban, a kegyelmemben! Én melletted vagyok, és a legjobbat akarom neked. Kezdjük újra, elölről az egészet! Nyissunk egy tiszta lapot a kapcsolatunkban! 

Én nem ítéllek el! Hát induljunk el együtt egy új úton, hazafelé! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet