Isten kezében

„És láttam, hogy egy másik angyal repül fenn az égen: az örök evangélium volt nála, hogy hirdesse azoknak, akik a földön laknak, minden népnek és törzsnek, minden nyelvnek és nemzetnek; és hatalmas hangon így szólt: Féljétek az Istent, és adjatok neki dicsőséget, mert eljött ítéletének órája; imádjátok azt, aki teremtette a mennyet és a földet, a tengert és a vizek forrásait!”
Jelenések könyve 14:6-7

Ez a világ nem olyan, amilyennek kellene lennie. Nincs biztonság, nincs szabadság, nincs egyenlőség, és a sort még sokáig folytathatnád. Istentől elszakadva tengetjük napjainkat, bűnösek vagyunk mindannyian, és az igazi megoldás keresése helyett inkább a másikat hibáztatjuk. Kezeinket ölelés helyett ütésre használjuk, szavainkkal ölünk és csonkítunk, de mindeközben mindennél jobban vágyunk békére, szeretetre, elfogadásra. 

Fáj a világ állapota, és fáj a saját elesettséged, tehetetlenséged, bűnös állapotod. Fáj, hogy nincs egy varázspálcád, mellyel a pillanat töredéke alatt tudnál minden rosszat eltüntetni a Földről. Fáj, hogy nincsen igazság, és, hogy túl sokszor kell búcsút mondani a jóknak. 

Isten ma reggelre különleges üzenettel készült neked. Reményt akar adni fájdalmaid helyébe. Hitre, bizalomra akarja buzdítani szívedet, hogy nincs már messze a vég. A világ sorsa és a tiéd is az Ő kezében van, Ő pedig sosem hibázik. Nem siet és nem késik, tudja mikor, minek van itt az ideje, és végtelen bölcsességével kormányozza a világot. 

Lesz ítélet, mégpedig Isten ítélete, melytől nem kell félned. Nem kell remegve gondolnod a nagy napra, hiszen végre véget ér minden szenvedés, Isten néven szólít téged, mert az Övé vagy, és elhozza számodra az igazságszolgáltatást. Belenéz mélyen a szemedbe, szeretettel magához ölel, és elvesz tőled mindent, ami fáj. Nem lesz többé könny a szenvedés, bánat, veszteségek miatt. Nem lesz több reménytelen kiáltás, csontig hatoló félelem. Isten elhozza országát, ahol végre igazi békére találsz. Országát, ahova névre szóló helyed van, melyet Ő személyesen készített el neked. 

Hát vegyél egy mély levegőt, és állj szilárdan a lábaidra! Már nincs sok hátra a versenyfutásból, és a célban tárt karokkal vár az, Aki miatt győztesként léphetsz fel a dobogó legfelső fokára. Vár rád az, Aki megteremtett, Aki új életet adott, Aki helyet készített neked az Ő országában. Csak várj türelemmel, és maradj Isten kezében! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet