Unod vagy lelkesedsz?

„Amikor eljött a szombat, tanítani kezdett a zsinagógában, és sokan, akik Őt hallották, álmélkodva mondták: Honnan vette ezeket? Miféle bölcsesség adatott neki, hogy ily csodadolgok történnek a keze által?” 

Márk evangéliuma 6. rész 2. vers
Senki nem maradt semleges.
Mivel ma péntek van, holnap Jézus a Te gyülekezetedben is felmegy a szószékre és tanítást hallhatsz szájából lelkipásztorodon keresztül. Azonban Te sem maradhatsz semleges. Lehet, hogy unni fogod, hogy fárasztónak találod, talán el is bóbiskolsz közben – így is válaszolhatsz Jézus üzenetére. De álmélkodhatsz és csodálkozhatsz is. Engedheted, hogy a füledből a szívedig érjen a hallott Ige. Elámulhatsz azon a gondolatsoron, ami miatt éppen akkor, éppen ott kell lenned, és pont annak a mondatnak kell elhangoznia. Forgathatod szívedben, sőt utána is nézhetsz, hogy tényleg így van-e? Jól fejtegette-e az Igét az, aki ott fönt áll? Azt is megengedheted Istennek, hogy az Ő szava gyökeres változást hozzon létre, indítson el az életedben. Egyedül rajtad áll. 
Akkor ott kétezer évvel ezelőtt is ez történt. Egyesek csodálkoztak, álmélkodva hallgatták Őt, mások megbotránkoztak. Ma sincs ez másként. Azonban TE nem mindegy, melyik oldalon állsz. Keresd elő a lelki hallókészülékedet, és már ma készülj arra az üzenetre, amit holnap – szombaton – szeretne közölni veled a te Barátod, Közbenjáród és Urad.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet