„Ne féljetek!”

„De az így szólt hozzájuk: Ne féljetek! A názáreti Jézust keresitek, akit megfeszítettek? Feltámadt, nincsen itt. Íme, ez az a hely, ahova őt tették.”
Márk evangéliuma 16:6


Van egy hely, melynek az üressége adja a legnagyobb boldogságot. Belépsz a szépen gondozott kertben egy kőbe vájt üregbe, és nincs ott semmi, és ez így van rendjén. Ide azért jöttél, hogy az ürességet lásd, és ez elvegye szíved kétségeit. Mert Jézus feltámadt a halottak közül, nincs díszes síremlék a kertben, nincs koporsó, nincsenek csontok, ereklyék. Csak a kőbe vájt űr kiáltja az ég felé a remény üzenetét. 

Nem kell félned! Ma és holnap és azután sem kell félned, mert a Megváltó él! Ebbe a sírba tették, de lásd, üres, ezért már soha többé nem kell félned. Ha Őt keresed, ha húsvét reggelén él a vágy a szívedben, hogy találkozz Vele, nem kell félned, hogy vágyad beteljesületlen marad. Megtalálhatod Őt. A mai nap egy különleges lehetőség arra, hogy megállj a nagy rohanásban, és időt szánj a Vele való kapcsolatra. Ma beszélhetsz vele. Ma esélyt adhatsz neki arra, hogy elvegye szívedből a félelmet, fájdalmat, kételyeket. 

Félelmet a múlt okozta sérülésektől és félelmet a jövő talányától. A Tőle való félelmedet, mert talán egész eddig félreismerted Őt, és a magadtól való félelmedet, mert valld be őszintén, itt is problémáid adódnak. 

Félelmet az élettől és félelmet a haláltól. Félelmet a szeretettől, hogy valakit közel engedj magadhoz, hogy valaki előtt sebezhetővé, álarc nélkülivé válj, és félelmet a magánytól, mert a sok csalódás miatt a könnyebb utat választva bezárkóztál saját kis világodba. 

Ma emlékezz arra, hogy Jézus feltámadt! Az üres sír ugyanolyan erővel hathat rád, mint a Megváltó testét kereső asszonyokra. Ma elveheti szívedből a félelmet. Ma új életet adhat neked. Ma Te is feltámadhatsz, és továbbadhatod másoknak a reményt: Ne félj, a sír üres! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet