Kitartás!






Virrasszatok, és imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek: a lélek ugyan kész, de a test erőtlen.”

Máté evangéliuma 26. fejezet 41. vers







Jézus a Gecsemáné kertbe ment a tanítványaival miután együtt elfogyasztották az utolsó vacsorát. Jézus megkérte őket, hogy üljenek le, míg Ő egy kicsit odébb ment, hogy imádkozzon. Már az Ő lelke szomorú volt, és fel is tűnt a tanítványoknak, hiszen megszokták, hogy korábban Jézus mindig jó kedvűen beszélgetve ment arra a helyre. Most azonban egyáltalán nem volt látható rajta az örömnek halvány jele sem.

A tanítványoktól azt kéri, hogy vele együtt vigyázzanak, vele együtt virrasszanak, és imában támogassák Őt a szenvedései között. Miközben Jézus az Ő Atyjával beszélgetetett a tanítványok el szenderedtek. Jézus hozzájuk lépett és Simon Pétert szólította meg és kérdőre vonta Őket, hogy ennyire nem vagytok képesek, hogy egy órát virrasszatok? Ezután megtörténik a felszólítás. Vigyázzatok és imádkozzatok! De a tanítványok újra elaludtak.

A legtöbbünk számára nem az a kérdés hogy Jézus vissza jön-e erre a földre, hanem az, hogy hogyan talál bennünket, amikor visszajön? Türelmesek vagyunk-e, vagy számolgatjuk az időt vissza és fel vagyunk-e háborodva azon, hogy még nem jött vissza? Van-e még elég kitartásunk?

Emlékszem gyermekkoromban, mikor az anyai nagymamám mesélt arról, hogy mikor ő fiatal volt, milyen buzgón várták a Messiás visszajövetelét. Közben eltelt jó sok esztendő, és sajnos ő sem számláltatik már az élők sorába. Jézus nem jött el, nem láthatta meg Őt még életében, elaludt.

Kedves olvasó, alszol-e, vagy éberen őrködsz-e? Lelkes vagy-e, vagy már belefáradtál a várakozásba? Van-e még benned erő, van-e még benned kitartás? Jézus jön vissza ez nem kétség, de vajon rád, hogyan talál?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet