A kegyelem ingyen van!



„Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által.
Pál levele a Rómabeliekhez 3. fejezet 24. vers


Mindannyian vétkezünk, és híjával találtatnánk, ha nem lenne Jézus Krisztus, aki megigazít bennünket, méghozzá ingyen kegyelméből. Egy olyan világban élünk, ahol szinte már a levegőért is fizetni kell. Nehezen lehet olyat találni, amikor valaki valamit csupán azért tesz, hogy a másiknak jobb legyen.

Jézus egy csodás ajándékban részesít minket. Emlékezzünk meg a megváltás eseményéről, ami újra azt bizonyítja, hogy mennyire szereti  Isten az embert. Hány és hány olyan eset volt az életünkben amikor Isten utánunk nyúlt és megmentett a bajból? Cserébe ezért nem vár el fizetséget. Azt hiszem ezzel most nem mondtam semmi újat. Annyiszor mondogatjuk ezt: „Jézus ingyen kegyelméből ad”, és „megváltott minket bűneinktől”.

Én most veszek egy nagy levegőt itt a számítógép előtt és elhatározom, hogy őszintén kiírom magamból azt, amit gondolok és szívem minden jó szándékával teszem ezt. Véleményem szerint sokan nem értik, és talán én magam sem értem mi az, hogy Jézus megváltott bűneinktől és ingyen kegyelméből ad nekünk, és igazgat bennünket. Biztosan nem csak engem, hanem másokat is érnek nehéz helyzetek. Ilyenkor az ember szélesre tárt karokkal várja a szabadítást, ami vagy jön, vagy még várni kell rá. (egy biztos, jönni fog, csak lehet, hogy nem akkor, amikor mi szeretnénk.)

Hányan vagyunk, akik várják azt, hogy Isten helyreigazítson bennünket a bűneinktől? Mi csak a jutalmat akarjuk. A helyre igazítás folyamatát nem akarjuk. Megérteni, és átérezni a megváltást nem akarjuk.

Megváltottnak lenni, mit jelent számodra kedves olvasó? Kérlek, gondolkozz rajta. Várni Isten helyre igazítását ingyen kegyelméből. Kérlek, gondolj néha erre ma. Köszönöm, hogy elolvastad jelentéktelen gondolataimat, és imádsággal kérem az Urat, hogy áldásait árassza ki rád!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet