Vállald fel!

"Péter és az apostolok így válaszoltak: Istennek kell inkább engedelmeskednünk, mint az embereknek."
Apostolok cselekedetei 5:29

Lehet, hogy első ránézésre nem kifizetődő. Lehet, hogy te jársz rosszabbul, lehet, hogy a jelenben nem lesz semmilyen pozitív eredménye. Mégis megéri. Lehet, hogy sokan eszetlennek fognak tartani, őrültnek vagy maradinak, talán még gyávának is, pedig pont ebben rejlik a bátorság. Tenni, szólni, kiállni, dönteni, amikor ez nem népszerű.

Védeni az embert, amikor sokan egy őrült eszmével vallják, hogy különbség van közöttünk, hogy egyesek értékesebbek,mint mások, és van egy csoport, akiknél nem számít a veszteség, mert ők a társadalom selejtjei. 

Nemet mondani akkor, amikor mindenki igent kiált, talpon maradni, amikor mindenki meghódol. Elveket őrizni és azok szerint élni, amikor a többiek már rég eldobták mindet. Kitartani az igazság mellett, amikor körülötted épp a másik oldal arat mindent elsöprő győzelmet. Ember maradni az embertelenségben. 

Ma Isten egy különleges küldetésre hív: kövesd Őt! Kövesd Őt akkor, amikor nem ez a divatos irányzat, amikor istenek hadai harcolnak az imádatodért. Válaszd Őt, az Ő elveit, mert ennek van igazán értlme, ez az, ami megmarad, amikor minden más már elpusztult ezen a Földön. Élj az Ő törvényei szerint, melyek jogosak, értelmesek, és védik mindazt, ami jó ebben a világban. 

Ma, ahogy meggyújtod a harmadik gyertyát a koszorún, és szívedben egyre mélyebb lesz a vágy, a remény valami jobb után, emlékezz Jézus példájára! Az Ő születésének emlékére ül ünnepet a keresztény világ. Az Ő földre jöttéért adunk hálát. Egy életért, ami ma is példa előttünk. Isten Fiáért, aki bemutatta, hogy lehet megalkuvás nélkül élni, lehet követni és őrizni a Mindenható elveit. 

Hát dönts ma Mellette, Isten mellett, az Ő elvei mellett! Merd felvállalni a jót, az igazat, az igazit! Hidd el, ez az, ami igazán megéri! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet