Egészséges gondolkodás magunkról



A nekem adott kegyelem által mondom tehát közöttetek mindenkinek: ne gondoljátok magatokat többnek, mint amennyinek gondolnotok kell, hanem arra igyekezzék mindenki, hogy józanul gondolkozzék az Istentől kapott hit mértéke szerint.
Pál levele a Rómabeliekhez 12,3

A környezetünkben lévő emberek között, legyen szó, munkahelyről vagy lakókörnyezetről úgy látjuk, hogy egyesek fenn hordják az orrukat. Nagyon büszkék arra, amijük van, vagy amit elértek eddigi életük során, és elfelejtkeznek arról, hogy honnan jöttek. Szereti ezeket az embereket valaki? Esetleg a hasonszőrűek, de még ők is feljebbvalónál tartják magukat másokkal szemben.

Ezt most így elmondtuk másokról (meg veregethetjük a magunk vállát), de ne legyünk álszentek. Mi is gondolkoztunk már azon, hogy különbnek vagyunk másoknál, többet érünk, mint mások (és most nem a jól ismert királyi többes mögé szerettem volna bebújni, én magam is voltam ilyen helyzetbe).

De helyesen gondoljuk magunkat különbnek másoknál? Rögtön jön rá a válasz- NEM! Helytelen magamat nagyobbnak gondolni másoknál. Nagyszerű! Elméletből ötösre vizsgáztunk, de mi lenne, ha változtatnánk az életfelfogásunkon, és azt gondolnánk magunkról, amit valóban gondolni kellene magunkról az Istentől kapott hit mértéke szerint!

Sok sikert! Isten áldását kívánom mindenkinek!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet