Öröm az Úrban



Ésaiás 61:10.

Kislányunk egészen pici kora óta áhítattal nézte a menyasszonyokat. Utunk során, ha esküvői menetet láttunk, mindig meg kellett állnunk és gyönyörködött a menyasszonyban. Érdekes, hogy még nem találkoztam olyan emberrel, aki a vőlegény frakkját dicsérte volna. Jézus is tudta ezt, mert 13-szor fordul elő a Szentírásban a menyasszony, és minden alkalommal valami nagyon szépet akart ezzel a képpel kifejezni.
Hogy csak egy példát mondjak; az új Jeruzsálem olyan gyönyörű lesz, mint egy férje számára felékesített menyasszony. (Jel 21:2.)
A legtöbb esetben három dolog biztosan igaz:
1.)    A menyasszony örül, boldog és ragyog, amikor felveszi gyönyörű ruháját. Nemcsak ruhája tündököl, hanem arcára is rá van írva, milyen boldog.
2.)    Örül a vőlegény, amikor meglátja. Szívéhez kap, és azt mondja: Ilyen csodásnak még soha nem láttalak!
3.)    A násznép, de még a sokaság is gyönyörködik a menyasszony szépségében.
A menyasszony és a vőlegény látványa örömöt hoz elő a szívünkből. Kimondhatatlan örömöt. Nem véletlenül használta Jézus éppen ezt a szimbólumot a megváltással és a nagy találkozással kapcsolatban, amikor:
1.)    Örül az Ő menyasszonya, azaz az Ő gyermekei, amikor foltnélküli ruhájukban a Vőlegény előtt állhatnak.
2.)    Örül a Vőlegény – a mi drága Jézusunk – hogy végre magával viheti menyasszonyát, az ő egyházát, amit nagyon drágán vásárolt meg!
3.)    És örül a násznép, az egész mennyei sereg, amikor látja a Vőlegény és a Menyasszony találkozását. Együtt örülnek az el-nem bukott lényekkel, sőt még az ellenség, Sátán és angyalai is megbabonázva fognak állni a fenséges látvány előtt, amikor Krisztus találkozik övéivel és magával viszi őket.
Isten népe, az Ő gyülekezete – Krisztus menyasszonya. Hívlak Téged is. Örülj velem, csatlakozz Isten egyházához, hogy mindenki együtt örülhessen velünk. A látvány fenséges lesz. Kár lenne kihagyni! Igen nagy kár!



Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet