Csak egy a lényeg

„Olyan lesz Jákób maradéka a többi nép között, mint az Úrtól jövő harmat, mint a fűre hulló zápor, mert nem emberben reménykedik, nem emberekben bízik.”
Mikeás próféta könyve 5:6 (Károliban 5:7)

Lehet, hogy az elmúlt hetek hírei és eseményei teljesen kihúzták lábad alól a talajt. Elvesztetted hitedet az emberiségben, az orvostudományban, az igazságszolgáltatásban, és nem tudod, hogyan tovább. Próbálsz tíz körömmel is kapaszkodni Istenbe, de nem tudod, meddig bírod ezt még. 

Ma reggel egy különleges igével köszönt téged, és szeretne erőt, reményt adni ehhez a naphoz és az elkövetkezendőkhöz. Bízz benne! Nem érdekes, hányan vannak melletted vagy hányan ellened. Nem érdekes, mit mond a józan ész, mit diktál a logika. Nem érdekes, hogy a többiek mit gondolnak erről, te csak kapaszkodj Istenbe! Mert csak ez az egy számít. 

Ha Vele vagy, akkor nyer értelmet az életed, de nélküle a „mindenem megvan” is elveszíti igazi valóját. Csak ez az egy számít. Csak Ő. A Vele való kapcsolat. A többi igazából ráadás. Az egészség, a család, a társ, a gyerekek, az autó, a bankszámla. Jó dolgok, de a lényeg nem bennük rejlik. A lényeg Isten, és az, hogy te Hozzá tartozol. 

Ha a Ő megvan, akkor életed, legyen bármilyen hosszú vagy rövid, olyan lesz mások számára, mint a friss harmat, mely reményt ad az elfáradt természetnek. Az emberek rád néznek, és felüdülnek, mert benned, rajtad keresztül megláthatják Istent, akire igazán szükségük van. 

Hát tarts ki, barátom, és soha ne add fel! Isten nem mondd le rólad, te se tedd ezt vele kapcsolatban! Bízz benne, mert csak Ő számít! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia