Őszintén, tisztán



„Mert a mi dicsekedésünk ez, lelkiismeretünk bizonysága, hogy isteni őszinteséggel és tisztasággal, nem testi bölcsességgel, hanem Isten kegyelmével forgolódtunk a világon, kiváltképpen pedig ti köztetek.”
(Korinthusbeliekhez írt második levél 1. fejezet 12. vers)

Egy alkalommal egy lelkészt madártenyésztő barátja meghívott otthonába. Miután körbevezette a lakásban, kivitte az udvarra és megmutatta neki csodaszép galambjait.

Hetven galambja volt, de az egyikről különösen sokat beszélt: ’Látod ezt a madarat? Képzeld a múlt héten 800 kilométert repült St. Louisból hazáig, mégpedig megállás nélkül!’

Megállás nélkül? - kérdezett vissza a lelkész - Na, ne szédíts! Nem voltál ott. Honnan tudnád, mit csinált és merre járt?

A madarász ezt válaszolta: - ’Tudod testvér ezt nagyon könnyű megállapítani. Ez a madár tisztán és időben érkezett.’

’Mit jelent az, hogy tisztán érkezett?’ - volt a kérdés.

Mikor megnéztem a karórámat, kiálltam az udvarra, tudtam melyik irányból kell jönnie, feltekintettem az égre. Aztán megláttam a távolban közeledni. Mikor pedig leszállt, láttam a fáradt szárnyakat, és hogy készségesen besétált kalitkájába, ahol eleség és friss víz várta.

Tudod, amikor megérkezett, nem volt rajta semmi folt, sár a lábán, vagy ilyesmi. Tisztán és időben érkezett. Egész napon át repült és csak egyre gondolt: haza kell érnem, mert valaki vár rám otthon az udvaron.

Milyen jó lenne, ha ennek a kis madárkának fáradhatatlanságával igyekeznénk mi is mennyei hazánk felé, ahol Üdvözítőnk vár minket menyegzős vacsorával és az élet vizével.

Ha már elindultál felé, ne állj meg! Ne szállj le a bűn mocsarába! Ne késlekedj! Otthon már várnak!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet