Isten számít rád!

„Ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Samáriában, sőt a föld végső határáig.”
Apostolok cselekedetei 1:8

Annyiszor elhitted már, hogy úgysem fog menni. Annyiszor becsülted alá saját magadat, és nem mertél „támadásba lendülni” a pályán, hanem mindig csak maradt a védekezés, és a reagálás. Annyiszor néztél kiábrándult, csalódott és mérges arccal a tükörbe, és csak szidtad magad az elképzelt vagy meg is valósult kudarcokért. Önértékelésed a padló alá süllyedt, és nem tudod elhinni, hogy lehet másként is élni. 

Élni bizalommal Isten és önmagad iránt is, felvállalva a kockázatokat, döntéseket hozva. Állva maradni, mikor mindenki térdet hajt a hamis isten előtt, vállalva a megtorlás kockázatát. Lépni, mikor mindenki csak a veszélyt, a kudarcot látja, megvallani az Urat ott, ahova helyezett téged. 

Isten ma reggel azt üzeni, hogy Ő számít rád. Ad erőt, és te tanúja leszel a családodban, a munkahelyeden, a környezetedben és ott is, ahova álmodban sem gondoltad volna, hogy egyszer eljutsz valamilyen formában. 
Isten ma azt próbálja megértetni veled, hogy Ő biztos ebben, és megadja neked mindazt, ami a küldetéshez szükséged. Melletted megy, és te Vele el fogod végezni azt a munkát, amit neked tett félre. Nem fogsz meghátrálni, nem fogsz térdet hajtani akkor, mikor talpon kell maradni. Nem fogsz tétovázni a tettek helyett, mert Ő sosem hagy magadra. 

Hát nézz ma reggel másként a tükörben található idegenre! Mondd ki: Hiszek neked, Istenem! És indulj el a Tőle kapott erővel!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia