Útvesztő

„Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem.”
Zsoltárok könyve 32:8

Az út előtted sok-sok ágra bomlik, és fogalmad sincs, hogy merre tovább. Néha még a cél is homályos, nemhogy az, ami odáig vezet. Ráadásul még nagyon is messze vagy, akár bármilyen ösvény eljuttathat oda. Próbálkozol a térképpel, de tudod a szíved mélyén, hogy köszönő viszonyban sem vagy annak olvasásával. Jön egy segítő mondat: haladj észak felé! De a föld alatt ki tudja, merre van észak? 

Próbálsz logikusan gondolkodni, érvelsz az egyik, aztán már a másik irány mellett. Felhozol régi tapasztalatokat, történeteket, hogy merre, hogyan is haladtál akkor tovább, de most úgy tűnik, minden gondolat dugába dől. Nem tudod, és magadtól képtelen vagy kitalálni. Annyi áramlat próbál befolyásolni, annyi jó-rossz tanács, annyi bölcs és okos ember, akik mindig jobban tudják, pedig talán sosem jártak abban a cipőben, amiben most éppen te koptatod az utat. 

Lassan kezdesz kétségbeesni, próbálsz néhány lépést megtenni minden egyes ágon, de dönteni így sem tudsz. Félsz attól, hogy a rosszat választod, és soha nem érsz el a célba, ami után vágysz, minden álmodban egyre erősebben, és ami szinte mágnesként vonz mind közelebb magához. De hogyan tovább? Melyik a sárga út? Melyik a valódi a sok-sok lehetőség közül? És ki az, aki egyáltalán tényleg tudja a választ?

Ekkor valaki csendben leül melléd, és kedvesen megszólít. Hangja bátorságot önt beléd, felemeli könnyáztatta arcodat, és segít, hogy a helyes irányba nézz tovább. Kezét nyújtja feléd, mert Ő már ismeri a jó ösvényt. Már megtette előtted ezt az utat, megélte annak összes tüskebokrát és csalánmezejét, és tudja, milyen a cél. 

Csak egyetlen kérdés maradt: Bízol Benne? Elhiszed, hogy Isten tényleg a helyes irányba akar vezetni, és a legjobbat akarja neked? Elhiszed, hogy gondot visel rólad, és Vele sokkal jobb lesz az életed? Elhiszed, hogy szükséged van Rá, és magadtól nem megy? 

Kívánom, hogy a héten tudj őszintén válaszolni a nagy kérdésre, és indulj el Vele a helyes irányban!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet