Félelem nélkül


"Ne félj, csak higgy!"
Márk 5,36

Ha rossz hírt kapsz az megrémít, elkeseredsz, dühös, esetleg csalódott leszel, vagy annyira megbénulsz a félelemtõl, hogy képtelen leszel bármit is tenni.

Azonban ez egy próba is. A hited próbája. A hit ugyanisis aktív, cselekvõ, bizakodó, tevékeny és reményteli a legnehezebb helyzetekben is.

Sokan gondolják, hogy lehet félni, rettegésben élni és hinni. De a kettõ majdhogynem kizárja egymàst. Folyamatosan nem fér meg mindkettõ egymás mellett. Ha hitben akarunk élni, el kell szakadnunk a félelmeinktõl a legnehezebb pillanatokban is.

Jairus számára ez lányának halálhírét jelentette. Azt gondolom, ez elég kemény kihívás. Hogyan mondhatna le a félelemrõl, amikor azzal szembesül, amitõl rettegett. A fájdalom, ami hirtelen rátör az emberre komoly ellensége a hitnek. Kín, lelki szenvedés, ezek mind komoly fegyverek az ördög kezében. Mi az, ami képes felülemelkedni ezen? Mi az, ami gyõzelemre, hitre segít? Ugyanaz, ami a zsinagóga fejének is: Jézus Krisztus jelenléte az életünkben. Valóságos jelenléte.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet