Aréna

„Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk, mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók. ”
Pál második levele a korinthusiakhoz 4:17-18

Elolvasol egy könyvet, megnézel egy filmet, és hirtelen belegondolsz, mennyi erőszak is volt benne. Igen, monumentális alkotás volt, izgalmas volt olvasni és a film után is megvolt benned az a jó érzés, hogy nem rontotta le benned a könyv által felépített világot. Igen, győzött a jó, vagy legalábbis a befejező részben győzni fog valamilyen szinten. Igen, megmutatta az érem sok oldalát, és nemcsak fekete-fehér képeket adott eléd, hanem láthattad a megannyi árnyalatot. Láthattad, hogy a Hős sem tökéletes, és még az Ellenség szolgái között is megbújik a jóérzés, emberség. 

De miért ez a rengeteg erőszak? Teszed fel a kérdést magadban. Miért nem lehet enélkül pozitív üzenetet közvetíteni? Kiábrándít, hogy ennyire nem különbözik a való élettől a fikció, és tényleg ez lenne a való élet? 

Körülnézel, és látod az emberek harcát a mindennapok arénáiban. Háborúk, éhség, gyűlölet, az empátia hiánya, egymás kárára való előrelépés, könyökök és térdek ütése, rúgása, vér és mocsok. 

Ilyen a világ, de még így is akad jó, amiért érdemes küzdeni. A döntés a te kezedben van, hogy mire is függeszted szemeidet, mit tekintesz célnak, mi lebeg ott előtted a távolban és mit figyelsz meg a közelben. Ma dönthetsz úgy, hogy nem a Gonoszt nézed, hanem keresed és kutatod a Jót. Ma dönthetsz úgy, hogy Isten arcát fürkészed a másik ember tekintetében, mert Jézus érte is az életét áldozta. Ma választhatod a Jót, ami talán nem látható vagy sokszor nagyon nehezen látható, de ez a valódi, és ez az, ami majd örökké tart. 

Hát dönts ma amellett, hogy ebben az erőszakkal átitatott világban Isten oldalán állsz, és felfedezed másokban is az Ő vonásait! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia