Van, hogy Isten tehetetlen? 4. rész


"Mert valahány ígérete van Istennek, azokra őbenne van az igen, és azért általa van az ámen is..."
2Korintus 1,20

Nem adatik meg mindenkinek, hogy ebben a világban és az Isten országában is boldog élete legyen. Hogy ez mennyire igazságtalan és mennyire bánt minket, az egy komoly kérdés.

Hogy Isten miért nem tesz semmit azért, hogy jelenlegi sorsunkon fordítson, vagy miért engedi meg, hogy hibáink, bűneink következményeként akár földi pályánk végéig szenvednünk kelljen, küzdve a kilátástalansággal - nem válaszolható meg addig, amíg csak önnön sebeinkre nézünk. Tudomásul kell vennünk - egyébként erre tanít minket az egész teremtett világ -, hogy a mi kis életünk, úgy ahogy van, része a nagy egésznek. Isten tervében pedig minden egyetlen célt szolgál: az emberek üdvösségre jutását. Ennek megvalósítása pedig az Isten kezében van. Így történjen velünk bármi, az is ezt az egy célt szolgálja.

Mi szeretjük hangsúlyozni, hogy csak kérned kell, csak hinned kell és Ő majd megoldja, majd teljesíti minden kívánságod csak higgy, csak alapíts egy imaközösséget... Isten üzenete ma az, hogy ez nincs így. Mert a legfontosabb, hogy soha, de soha nem feledkezhetünk el a küldetésünkről, hogy mások üdvét szolgáljuk. Mert bármi, legyen bőség vagy szegénység, jólét vagy szenvedés, ha eltántorít bennünket ettől, akkor Istentől kerülünk távol.

Mit tegyünk hát?  Fogadjuk el a sorsunk, szolgáljuk Őt tovább hűséggel, és bízzunk, hogy végül a mi Urunk igazságot tesz, mindent rendbe hoz. Hogy meddig kell várnunk erre? Akár Krisztus második eljöveteléig, de tovább nem.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia