Reggel az Úrnál

„Mert hozzád intézem imádságomat, Uram, halld meg hajnalban szavamat, korán reggel eléd állok és rád vetem pillantásom.”
Zsoltárok könyve 5:4

Egy elhalványult kép van előttem. Egy régen élt ember rajzolódik ki rajta. Fáradt. Ereje fogytán. Már nagyon hosszú ideje nem evett. Nehéz próba áll mögötte, de győztesen jött ki belőle. Most már kész arra a munkára, amire elhívást kapott. El kell kezdenie, mert kevés az ideje. Útnak indul, és bátorítja az embereket, hogy változtassák meg rossz szokásaikat, és fogadják el azt az örömhírt, amiről ő beszél.

A közeli tó partján sétál. Egyszerű halászembereket lát, akik szorgalmasan dobják hálóikat a tengerbe. Megszólítja őket, megkérdezi a nevüket, és beszédbe elegyedik velük. Új munkalehetőséget kínál nekik, a halászat egy másik formáját. Elfogadják. Most már nem egyedül járja a vidéket, hanem velük, új barátaival. Tanít, gyógyít, megtisztít, és mindezt hatalommal teszi nap nap után. Miből meríti az erejét? Mi a titka?

Hosszú napot hagyott maga mögött. Lázat csillapított, betegségeket gyógyított, megszállottakat szabadított fel, elűzve a gonosz lelkeket. Hatalmas tömeg vette körül. Elfáradt. Vajon lesz ereje holnap tovább menni? Lesz ereje újból gyógyítani, bátorító szavakat szólni és tanítani?

Nem várja meg a reggelt. Hajnalban ébred. Még szinte sötét van. Az előtte álló napra gondol. Erőre van szüksége, isteni erőre. Felkel és kimegy a házból. Még mindenki alszik, csend van. Elindul, s egy eldugott helyet keres, ahol senki sem lakik, ahol senki sem zavarhatja, egyedül lehet. Egyedül lenne? Nem! Hiszen imádkozik. Istennel beszél. Rá veti pillantását, figyel és vár. Istent várja, hogy megérintse és erőt adjon neki. És Ő megteszi. Megérinti, és megtölti erejével. Egy újabb napnak az erejével. Megvirrad. Az emberek felkelnek és keresni kezdik. Barátai megtalálják és elmondják neki, mindenki őt keresi. Ő azonban tudja mi az aznapi feladata. Tovább kell mennie, máshol is beszélnie kell az örömhírről. Hatalmas dolgokat kell véghezvinnie, olyanokat, amilyeneket még senki más előtte. Az ereje forrása? Hajnali beszélgetése.

Kedves Olvasó! Te beszélgettél ma reggel Istennel? 
Ha még nem tetted, tedd meg most! Ő vád rád!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet