Ne félj az óriásoktól!



Épp hogy csak átléptünk a 2014-es évbe, s az Úr az alábbi bátorító Igét küldi ma neked:

„Testvéreink megrettentették szívünket, amikor azt mondták: ’Nagyobb és szálasabb nálunk az a nép. Nagy városokat láttunk, falaik égig érnek, sőt még Anák-fiakat (óriásokat) is láttunk ott.’ Akkor azt mondtam nektek: ’Ne rettegjetek, és ne féljetek tőlük. Az Úr, a ti Istenetek előttetek megy, ő harcol értetek… a pusztában is láttad, hogy úgy hordozott téged az Úr, a te Istened, ahogy az ember a fiát hordozza, mind az egész úton, amelyen jártatok, míg erre a helyre nem jutottatok.’”
5Mózes 1:28-31.

Ma reggel elgondolkodtam azon, hogy az elmúlt évben hányszor találkoztam „óriásokkal”, „Anák-fiakkal”. Visszatekintve, mély sóhaj száll fel szívemből az Egek Urához: Köszönöm, hogy túléltem, hogy megtartottál, hogy TE akkor is mellettem maradtál, amikor szinte mindenki elhagyott!
Lehet, hogy Te is épp az óriásoddal küzdesz. A betegségeddel, aminek még nem tudod a kimenetelét, a házastársaddal válás-közeli állapotba kerültél, úgy érzed, kudarcot vallottál a gyermeknevelésben vagy épp most veszítetted el az állásodat, és a kilátástalanság óriása néz veled farkasszemet.
Jézus ma épp NEKED üzeni, hogy ne félj! Nem kell egyedül hordoznod terhedet. Ő ott van melletted. Előtted megy, harcol érted a gonosszal, és ölébe vesz, úgy hordoz. Így, együtt a nehézségeket sokkal könnyebb elhordozni.
Merd ráhelyezni terheidet ebben az Új Évben is!
Vele könnyebb
Válaszd az igazi ÓRIÁST!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia