Csupa fül

„Szeretem az Urat, mert meghallgatja könyörgésem szavát. Felém fordította fülét, ezért őt hívom segítségül, amíg csak élek.” Zsoltárok könyve 116:1-2

Gyerekkorom egyik aranyos éneke így kezdődött: „Kis telefonom van nekem, két összetett kezem”. Visszaemlékszem, mindig magam előtt láttam egy kislányt, aki egy kagylós telefonnal a kezében tárcsázza a jó Isten számát.

Ma, a mobiltelefonok, digitális eszközök világában ezt másképp képzelném el. Lehet, hogy egy kis okos telefont tartó kisgyerek képe jelenne meg előttem, vagy egy érintő képernyős táblagépet kezelő gyereké, amint éppen skype-ol.

Világunk az elmúlt 30-40 évben rohamos változásokon ment át. Ha mosásról beszélünk, legtöbbször nem a kézi mosást értjük alatta, ha olvasásról, lassan-lassan már nem könyvre gondolunk, hanem valamilyen honlapra vagy digitális gépre, még a képeslap is, amit Karácsonyra vagy Újévre kaptunk sem jelent feltétlenül papírból készült üdvözlőlapot.

Lehet, hogy a digitális eszközök által a világ megváltozott körülöttünk, de az emberek alapvető szükséglete nem. Bármilyen „menő” telefonunk legyen, bármilyen érintőképernyős gépünk, még mindig szükségünk van valakire, aki leül mellénk és meghallgat. Vágyunk valakire, aki felénk fordítja fülét és nem matat közben a kezével, hanem csakis ránk figyel, és próbál megérteni bennünket. És milyen jó érzés, ha találunk ilyen embert, aki előtt őszintén megnyílhatunk, és tudjuk, hogy nem a holnapi teendői járnak a fejében, vagy, hogy mit mondjon a következő üzleti tárgyalásán, hanem csakis ránk figyel.

Ilyen a mi Istenünk is! Felénk fordítja fülét és meghallgatja, ha hozzá könyörgünk. Csak ránk figyel és biztosak lehetünk benne, hogy megért. Nem teljesítheti mindig kéréseinket, mert azok nem mindig szolgálnák a javunkat, úgy ahogy azt mi sem tehetjük gyermekeinkkel, de meghallgat és megért.
Olyan jó érzés azt tudni, hogy amikor úgy érzed, mindenki ellened fordul, senki sem érti igazán mi megy végbe benned, mi az ami fáj neked, van Valaki, aki lehajol hozzád, feléd fordítja a fülét, és meghallgat.


Fordulj Hozzá ma is bizalommal!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet