Isten mindent lát


„Ne mozdítsd el a régi határt, és az árva mezejébe ne kapj bele. Mert Megváltójuk erős, Ő perli ügyüket veled!”
Példabeszédek könyve 23. rész 10-11. vers

Nemrég buszon utaztam. Elől ültem a sofőr mögött, a panoráma busznak köszönhetően, magasan. Jól lehetett látni az utat, a forgalmat. Az amúgy gyors busz döcögött. Előttünk egy kamion ment, amitől nem sokat lehetett látni. Egyszer csak kamionunk záróvonalon átlépve elkezdett előzni, a busz meg követte, mert egy munkagép araszolt előttük.
Ekkor jutott eszembe, hogy ismerőseim közül valaki mesélte, hogy hosszan kullogott egy lassú traktor mögött, amikor megelégelte és a záróvonalon átlépve megelőzte. Ahogy befejezte az előzést azonnal villogó rendőrautó eredt a nyomába. A végeredmény: pénzbüntetés és büntetőpontok. Ugyanazt tette, mint a kamionos és a busz vezetője. Őt megbüntették a másikak megúszták. Miért lehetett ez? Mert a rendőrség nem lát mindent.
A példabeszédek írója leírja, hogy az emberek néha Istenről is úgy gondolják, hogy nem lát mindent. Ezért amikor senki se látja, arrébb helyezi a birtokhatárt jelző követ, vagy karót. Máskor az éj leple alatt lekaszál az árvák terméséből, arra gondolva, ha rá is jönnének ki tette, nem jutnának semmire panaszukkal. A 11. vers világosan közli, hogy Isten nem csupán, mint bíró szemléli az ügyet, hanem mint a megcsaltak Megváltója.
Óh, én egy panelházban lakom, nincs ott föld, vagy vetés, ebből következően ez az ige nem szól nekem, mondhatod.
Az embereknek más jogaik is vannak, amiket talán nem vettél figyelembe.
Talán azt gondolod, hogy egy kis szabálytalanság nem nagy ügy
Soroljam?
Van másik oldala is az ige tanításának.
Megkarcolták az autódat, hátad mögött sugdolóztak és egyéb bántó dolog történt veled.
VALAKI látta mindezeket, Akiről az ige azt mondja, hogy erős MEGVÁLTÓ.



Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet