Jézus választása

„Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket, és én rendeltelek titeket, hogy ti elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és a ti gyümölcsötök megmaradjon; hogy akármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja néktek.”
(János evangéliuma 15. fejezet 16. vers)

 Az a mód, ahogy Jézus kiválasztotta tizenkét tanítványát, teljesen ellentétes mai világunk elüzletiesedett és sikerorientált gondolkodásával.

Hiszen, ha az egész világot megmozgató feladatra szeretnénk embereket kiválogatni, akkor nem egyszerű halászokat, lázongó lelkű zelótákat, hitetlenkedő Tamásokat választanánk, hanem magasan kvalifikált, iskolázott, elismert, mindenki által tisztelt és megbecsült és persze anyagilag is jól prosperáló személyeket.


Olyanokat, akik komoly referenciával rendelkeznek, legalább három nyelven beszélnek, több éves szakmai gyakorlatuk van. Kiváló szónoki képességgel bírnak és anatómiai ismeretekkel rendelkeznek.

Valószínű, ha Jézus kicsit jobban körülnézett volna, biztos akadtak volna megfelelőbb személyek is, akikből egy ütős szupercsapatot hozhatott volna létre, ám neki más terve volt.

Olyanoknak szavazott bizalmat, akik nem érdemelték meg, olyanoknak, akik a legnagyobb bajban otthagyták, akik megtagadták, akik még három és fél év után sem értették, mit is akar igazán. Ahogy Pál írja:

„A világ bolondjait választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse a bölcseket; és a világ erőtleneit választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse az erőseket; És a világ nemteleneit és megvetettjeit választotta ki magának az Isten, és a semmiket, hogy a valamiket megsemmisítse: Hogy ne dicsekedjék ő előtte egy test sem.” (1Kor.1:27-29)

Így mikor ma hálát adsz az új nap lehetőségéért, köszönd meg, hogy szíved nem céltalanul dobog, hanem azért, hogy Jézus kegyelmi hívását, és választását hirdesd bármerre mész. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet