Álmodozzunk



„És láttam új eget és új földet, mert az első ég és az első föld elmúlt, és a tenger sincs többé.”  Jelenések könyve 21:1

A menny egy valóságos hely!
Sokat gondolok rá, hogy milyen lesz ott az életünk? Mit fogunk csinálni egy örökkévalóságon át?  A Biblia ad egy kis bepillantást az ottani életünkbe. Azt írja, hogy tevékeny életet fogunk élni „házakat építenek, és szőlőket ültetnek, biztonságban laknak.” (Ezékiel 28,26).
Hol fog ott állni a házad? Egy hegyi patak partján vagy egy tó melletti domboldalon? Egy biztos, nem kell bezárni az ajtaját, mert biztonság lesz.

Szeretnélek kérni, álmodj velem erről a helyről. Reggel, amikor felébredünk és veszünk egy mély levegőt, tiszta oxigénnel telik meg a tüdőnk. A madarak csodálatosan énekelnek, és tökéletesen érezzük a virágok illatát. Nem úgy mint most, hisz itt minden képességünk torzult. Ott minden kiteljesedik. Amire itt nincs időnk, de szeretnénk megcsinálni, ott lesz rá alkalom, hisz örökké fogunk élni erőben és egészségben.

Várom azt, hogy beszélhessek Ábrahámmal, megkérdezhessem Mózest, milyen hit kellett ahhoz, hogy a Vörös–tenger kettéváljon? De legjobban várom, hogy Jézus Krisztussal találkozzak. Neki lesz ideje személyesen rám. Elmegyünk egy sétára és beszélgetünk. Megkérdezem tőle, hogy milyen érzés volt megszületni erre a bűnös földre otthagyva az angyalok dicséretét. És Ő a vállamra teszi a kezét és mélyen a szemembe néz. Észreveszek valamit. Ott van a kezén a sebeknek a helye, amiket értem szerzett itt a földön. Nem bírom tovább, sírva fakadok az örömtől.

A madarak most is énekelnek, egy csodálatos reggelre ébredtünk, de itt a bűnnel szennyezett földön. Készülünk a munkába, az iskolába, sietünk, hogy le ne késsük a buszt, halljuk, hogy a szomszéd veszekszik a gyerekeivel, a következő sarkon két autó karambolozott. Idegeskedés, rohanás, fáradság már kora reggel.

Vágysz egy szebb élet után? Jézus megígérte neked:
„Elmegyek, hogy helyet készítsek néktek. És ha majd elmegyek és helyet készítek néktek, ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket; hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek.”  János evangéliuma 14:3. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet