A színfalak mögött...


„Mert amiképpen azokban a napokban, az özönvíz előtt, ettek, ittak, házasodtak és férjhez mentek egészen addig a napig, amelyen Nóé bement a bárkába, és semmit sem sejtettek, míg el nem jött az özönvíz, és mindnyájukat el nem sodorta, úgy lesz az Emberfiának eljövetele is.”
Máté evangéliuma 24:38-39

Éljük a magunk életét, járunk a magunk választotta úton az általunk alkotott szabályok szerint. Szeretünk és gyűlölünk, ölünk és életet adunk, ítélkezünk és felmentünk, barátkozunk, és ellenségeket szerzünk, és mindezt úgy, mintha csak ebből állna a világ. Mintha az, amit látunk és érzünk, csak az létezne. Struccokként homokba dugva fejünket éljük saját doboz-életünket, és úgy gondoljuk, amit nem látunk, az nincs is. 

A lényeg pedig elveszik a sorok között. Elfelejtjük azt, hogy ez nem minden, hogy a felhők felett ott a végtelen világűr, és nem az ember a mindenség középpontja. Az 50-60-70, vagy ki tudja hány év, nem a teljesség. Isten sokkal többet tervezett nekünk, és szeretné, ha kiszabadíthatna minket ebből az őrült világból, és megajándékozhatna az igazi élettel. Mert „ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.” (Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg) Most még láthatatlan, de már nem sokáig. 

Ő ma reggel hív újra téged, hogy gondold át életedet! Vedd ki a fejedet a homokból, és nézz fel az égre, keresd az Ő arcát! Nézz a limitált látóhatáron túlra, és hidd, van Isten, aki gondot visel rólad, aki élt, meghalt és feltámadt érted, és aki visszajön, hogy művét, a te megváltásodat teljességre vigye. Visszajön érted, hogy élhess végre Vele, végre igazán. Hát dönts ma reggel mellette, és várjuk együtt az új történet kezdetét! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia