Helyes vagy helytelen út


Van olyan út, mely helyesnek látszik az ember előtt, és vége a halálra menő út.
Példabeszédek könyve 14:12

Nagyon találó a kép, mely életünket egy utazáshoz hasonlítja. „Úton vagyunk”, vagyis tartunk valahová, döntéseket hozunk, és egyszer csak valahová megérkezünk. Nem mindegy, hogy hová.

Az Ördög mindig azon mesterkedett, hogy jól és biztonságban érezzük magunkat, miközben egyenesen a vesztünkbe sétálunk.

„Mi rossz van abban…?” „Mi baj lehet belőle…?” „De hát mindenki (még akire felnézek is) ezt csinálja…” „Ha szeret az Isten, csak nem akarhat megfosztani ettől…” Hazugságok sokasága, melyekkel elhiteti velünk, hogy nem is olyan rossz az élet, amit mi élünk. Nem is rosszak azok a döntések, melyeket napról napra meghozunk. Nem is olyan nagy probléma az, ha a világot követjük Isten útja helyett…

Csakhogy elfeledjük kivel van dolgunk. Jézus így figyelmeztet: (…)„Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincs benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.”

Amikor elkezdünk alkudozni a hazugság atyjával, biztos, hogy félrevezet bennünket. Éva is ott rontotta el, hogy egyáltalán szóba állt a kígyóval. Először még Isten szavát ismételte, nem sokkal később már elfogadta a helyesnek, kívánatosnak látszó utat, melyet a Kígyó mutatott neki.

Sátán, az ősi Kígyó azóta csak fejlesztette hazugságait, és olyan szép és vonzó életet kínál, amiben nincs küzdelem, nincs lemondás, nincs „határ”. Tedd, amit akarsz, nem számít mit mond Isten. Úgyis minden rendben lesz…

Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják azt.” (Máté 7:14)

Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha énáltalam.” (János 14:6)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet